Ντίνο Μπάτζιο: «Υπήρχε ντόπινγκ στην Ιταλία το '90, να δούμε αν μας έκαναν τελικά καλό ή κακό όσα πέρναμε τότε»

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2023

Συνέντευξη παραχώρησε σε Ιταλικό δίκτυο ο Ντίνο Μπάτζιο, συμπαίκτης κάποτε του εκλειπόντα Τζιανλούκα Βιάλι στην οποία μίλησε για την σχέση του με τον ίδιο και όχι μόνο. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη. Αρχικά ανέφερε πως είναι κάτι που πρέπει να ερευνηθεί. για να προσθέσει πως το ντόπινγκ στην Ιταλία υπήρχε πάντα.

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως τα σκευάσματα που έπαιρναν, βάζοντας μέσα και τον εαυτό του την δεκαετία του 90' πρέπει να δουν κατά πόσο δεν είναι τελικά, ζημιογόνα σε μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά αποκαλύπτοντας πως αρκετοί ποδοσφαιριστές εκείνης της δεκαετίας έπαιρναν διάφορες αναβολικές ουσίες.

«Έφυγε πολύ νωρίς. Πρέπει να ερευνήσουμε τις ουσίες που έπαιρνε όσο αγωνιζόταν. Στην Ιταλία πάντα υπήρχε ντόπινγκ. Πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε αν συγκεκριμένες ουσίες, επιβάρυναν σε βάθος χρόνου τους οργανισμούς των παικτών. Φοβάμαι και εγώ, συμβαίνει πλέον σε πολλούς παλαίμαχους παίκτες», ήταν τα πρώτα λόγια του 51χρονου παλιού Ιταλού διεθνή, ο οποίος πρόσθεσε: «Έχω υπέροχες αναμνήσεις από τον Λούκα. Ήταν η ψυχή των αποδυτηρίων, πάντα βοηθούσε τους πιο νεαρούς παίκτες. Ήταν στην ομάδα όταν ήμουν 21 και είχε πάντα μία καλή κουβέντα για εμάς. Πρέπει όμως να γυρίσουμε πίσω και να ερευνήσουμε τις ουσίες που παίρναμε εκείνες τις περιόδους. Δεν ξέρω αν η ασθένεια του οφείλεται σε αυτό, αλλά πρέπει να βρούμε αν κάποιες ουσίες που μας έδιναν, ήταν τελικά καλές ή επιζήμιες για εμάς.

Πλέον συμβαίνει σε πολλούς πρώην ποδοσφαιριστές. Στα χρόνια μου, την δεκαετία του 90, υπήρχε ντόπινγκ. Δεν έπαιρνες περίεργα σκευάσματα, αλλά νορμάλ ουσίες. Πρέπει όμως να δούμε αν με το χρόνο, αυτές αποβάλλονται από τον οργανισμό ή μένουν μέσα. Άλλοι μιλούν για το χορτάρι στους αγωνιστικούς χώρους και τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν σε αυτό, τα οποία προκάλεσαν προβλήματα σε βάθος χρόνου. Πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να ψάξουμε τα πάντα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.