Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Οι επιλογές του Γιακίροβιτς και το 4-2-3-1

Γιώργος Μάντζιος05 Μαρτίου 2024

Περίπου 48 ώρες πριν από την σέντρα στο «Μάξιμιρ» και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ µε την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, η «Μ» και το Metrosport.gr, επιχειρούν να σκιαγραφήσουν τις επιλογές που έχει αυτή τη στιγµή στη διάθεση του ο κόουτς Γιακίροβιτς και τον τρόπο που πιθανότατα σκέφτεται να παρατάξει την οµάδα του, απέναντι στον ∆ικέφαλο του βορρά.

Δεδομένα κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Ιβάν Νέβιστιτς που από πέρυσι ήταν… στη σκιά του Λιβάκοβιτς, αλλά η πώληση του τελευταίου στην Φενέρμπαχτσε, τον έφερε στο βασικό σχήμα. Δεξιά στην άμυνα ο Σκοπιανός Ριστόφσκι που διανύει τον 4ο χρόνο του στην ομάδα, όταν και αποκτήθηκε από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Στα αριστερά της άμυνα ο νεαρός Πέρκοβιτς στα 21 του χρόνια, με αναβαθμισμένο χρόνο και χώρο φέτος, σε σχέση με πέρυσι. Παίζει και ως στόπερ, αλλά χρησιμοποιείται και ο μπακ (σ.σ κάτι σαν τον Κετζιόρα στον ΠΑΟΚ). 

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Γάλλοι Μπερνέ και Τεοφίλ-Κατρίν, με τον πρώτο να αποτελεί μεταγραφή από την Pari FC, ομάδα Β΄Γαλλίας το καλοκαίρι και τον δεύτερο στην 6η του σεζόν στο Ζάγκρεμπ.

Στη μεσαία γραμμή υπάρχει ένας πρώην γνώριμος που ακούει στο όνομα Γιόζιπ Μίσιτς, με τον Κροάτη χαφ να έχει αφήσω πίσω το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και να αποτελεί τον «εγκέφαλο» της ομάδας του. Δίπλα του συνήθως αγωνίζεται ο Μάρκο Μπουλάτ, ένα «μηχανάκι» στον άξονα που συχνά – πυκνά πατάει και την αντίπαλη περιοχή (5 γκολ ως τώρα στη σεζόν). 


Όσο για την τριπλέτα πίσω από τον φορ, σε αυτή συναντάμε δεξιά τον Ιάπωνα Κανέκο, μεταγραφή του καλοκαιριού από την Σαπόρο (και χρυσό σκόρερ του πρόσφατου αγώνα με την Μπέτις) και αριστερά τον Κοσοβάρο Χότσα. Στη θέση «10» έχουμε το αστέρι της ομάδας, τον παίκτη με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, τον 21χρονο Μπατούρινα, ενώ σέντεροφορ είναι ο αρχηγός και πολύπειρος πλέον Πέτκοβιτς, πραγματικός «μπόμπερ» για τα αντίπαλα δίχτυα. 

Όσο για πιθανές λύσεις που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο, σε αυτές συναντάμε τους εξτρέμ Σπίκιτς και Βίντοβιτς, όπως και τον αναπληρωματικό φορ Εμρέλι. Συμπερασματικά, η Ντίναμο Ζάγκρεμπ παρά τις απώλειες του καλοκαιριού (Σούταλο, Λιβάκοβιτς, Λιούμπιτσιτς, Ιβάνουσεκ) παραμένει μια ποιοτική ομάδα από τη μέση και μπροστά, αλλά και με κενά στα μετόπισθεν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.