Άρης: Εχει τον Ντιαμπί στη λίστα, αλλά ψάχνει και κάτι άλλο

Μάνος Χατζάκης16 Ιουλίου 2021

Την περίπτωση του Αμπντουλάι Ντιαμπί, ο οποίος ανήκει στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας, εξετάζουν οι “κιτρινόμαυροι” για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Δημοσιεύμα της πορτογαλικής “Record” έφερε στην επιφάνεια το ενδιαφέρον του Αρη, ωστόσο η υπόθεση έχει διαφορετικές διαστάσεις και η “Μ” και το Metrosport.gr εξηγούν.

Ο 30χρονος χαφ από το Μάλι (διαθέτει γαλλικό διαβατήριο) είναι αξιόλογος ποδοσφαιριστής, ωστόσο δεν κάνει το απόλυτο “γκελ” στους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι αναζητούν κάποιον με διαφορετικά χαρακτηριστικά. 

Ο Ντιαμπί, αν και το “καλό” του πόδι είναι το αριστερό, καλύπτει κυρίως τη δεξιά πτέρυγα, ωστόσο μπορεί να παίξει και ως δεκάρι, αλλά και φορ. Στην Αλκμήνης, όμως, το σκέφτονται, αν κάνουν ή όχι κίνηση, καθώς η -μέχρι τώρα αναζήτηση- κινήθηκε σε παίκτες με διαφορετικό προφίλ. 

Θεωρητικά, ο Αρης ψάχνει κυνηγό, ο οποίος παίζει στο “κουτί”. Ο Ντιαμπί από την άλλη, κινείται περισσότερο ως περιφερειακός επιθετικός, είναι μόλις 1.73 μ. και δεν “γεμίζει” περιοχή, αντιθέτως έχει ικανότητα να αγωνίζεται ως δεύτερος. 

Η περίπτωσή του εξετάζεται ενδελεχώς και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Τα πάντα, όμως, εξαρτώνται από το αν καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας, έτσι όπως έχουν τεθεί από τεχνική ηγεσία και διοίκηση.

Εμπειρία και παραστάσεις

Ο Ντιαμπί έχει συμβόλαιο με τη τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας έως το 2023 (στους πρωτευουσιάνους εντάχθηκε το 2018), αλλά δεν φαίνεται ότι υπολογίζεται ούτε φέτος. Την περασμένη σεζόν, έπαιξε διαδοχικά σε Χετάφε (δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής) και Αντερλεχτ με την οποία αγωνίστηκε σε 12 ματς, σημειώνοντας τρία γκολ.

Ουσιαστικά, το όνομά του “ακούστηκε” στην Ευρώπη όντας μέλος της Κλαμπ Μπριζ. Εκεί έπαιξε 108 αγώνες. σκόραρε 36 φορές και έδωσε 20 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2018, η Σπόρτιγκ πλήρωσε 4.5 εκατομμύρια ευρώ, για να τον κάνει δικό της, αλλά δεν βρήκε την καθιέρωση, καθώς φόρεσε τη φανέλα της μόλις σε 47 αγώνες, ενώ σκόραρε επτά τέρματα. 

Τη σεζόν 2019-20 πήγε δανεικός στην Μπεσικτάς (37 ματς, έξι γκο, τρεις ασίστ), ωστόσο έχει θητεύσει και σε Σεντάν, Λιλ (Γαλλία) και Μουσκρόν (Βέλγιο).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.