Μπαντού Ντιαγέ: Η προσφορά του Αφρικανού στον Άρη

Metrosport Team22 Μαρτίου 2022

Ο Ντιαγέ είναι από τους παίκτες που κάνουν την διαφορά στον φετινό Άρη. Έχει ενέργεια στο παιχνίδι του, καλή τεχνική κατάρτιση, επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και ομαδικό πνεύμα. Ειδικά μετά τον πιο προωθημένο ρόλο που του έδωσε ο Μπούργος ο Αφρικανός μέσος έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Οι αλλαγές του Μπούργος που τον βοήθησαν

Η βασική θέση του 31χρονου ποδοσφαιριστή είναι κεντρικός χαφ. Φυσικά, μπορεί να βοηθήσει ως εξάρι, αλλά σε αυτή την περίπτωση η ομάδα του στερείται τις επιθετικές του αρετές, που απέδειξε πως έχει παίζοντας, ουσιαστικά, ως δεύτερος φορ στον Άρη το διάστημα που κάθεται στον πάγκο ο Μπούργος. Με την τακτική που ακολουθεί ο Αργεντινός τεχνικός του έχει δώσει περισσότερο χώρο και έχει απελευθερωθεί από αμυντικά καθήκοντα.

Αυτή η ελευθερία τον άφησε να ξεδιπλώσει το ταλέντό του τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στις ασίστ. Όπως στο ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», που σκόραρε με εξαιρετικό, ψύχραιμο πλασέ. Οι συνεργασίες του με τον Καμαρά δείχνουν ότι «μιλάνε την ίδια γλώσσα» στον αγωνιστικό χώρο και μπορούν να αποτελέσουν ένα αξιόπιστο επιθετικό δίδυμο που θα δώσει λύσεις και απέναντι στις κλειστές άμυνες.

Ματίγια και Σάσα έχουν, πλέον, τον ρόλο να κόβουν και ο Ντιαγέ έχει εξελιχθεί στον πιο δημιουργικό παίκτη του Άρη. Ακόμη και στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό που οι «κιτρινόμαυροι» μπλόκαραν, ο έμπειρος μέσος είχε ενέργεια, έτρεξε και έδειξε διάθεση να ανοίξει διαδρόμους. Το θέμα είναι και ψυχολογικό, καθώς και ο ίδιος αισθάνεται πιο χρήσιμος στην εποχή Μπούργος και όχι εγκλωβισμένος στην άμυνα. Ο προπονητής του Άρη του δίνει τον ρόλο που ήθελε και που ήξερε από τις προηγούμενες ομάδες του, στην πλούσια καριέρα του, σε Νορβηγία, Τουρκία, Αγγλία και Σαουδική Αραβία. Σαν οκτάρι και σαν δεκάρι.

Εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής

Για τον Άρη είναι πολύτιμος και για έναν ακόμη λόγο. Διότι πρόκειται για έναν εγκεφαλικό παίκτη που διαβάζει το παιχνίδι, βλέπει γήπεδο και βοηθάει σε φάση ανάπτυξης την ομάδα του. Είναι υπομονετικός, θα μοιράσει την πάσα την σωστή στιγμή και σπάνια θα τον δει κάποιος να κάνει «τσαπατσουλιά» στον αγωνιστικό χώρο. Είναι από τους παίκτες που θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα του.

Οι αριθμοί του σε πρωτάθλημα και κύπελλο

Μετράει, μέχρι στιγμής, τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ, σε 27 παρουσίες στο πρωτάθλημα και μία ασίστ σε τέσσερις συμμετοχές στο κύπελλο. Μοιράζεται την τρίτη θέση των σκόρερ του Άρη στην Super League, μαζί με τον Μαντσίνι, πίσω από τον Καμαρά, που έχει να επιδείξει έξι γκολ και τον Γκάμα, ο οποίος μετράει πέντε τέρματα. Είναι δεδομένο, ότι ο Μπούργος τον θεωρεί κομβικό στα σχέδια που έχει για τους «κιτρινόμαυρους», όχι μόνο για τα φετινά πλέι οφ, αλλά και για την επόμενη σεζόν.

Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που θεωρεί «κολόνες» του συνόλου που θέλει να «χτίσει» για να αντέξει σε διάρκεια μέσα στη σεζόν και να διεκδικεί τους στόχους του μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και ο ίδιος ο Ντιαγέ έχει τον χαρακτήρα για να ηγηθεί και να αποτελέσει παράδειγμα για τους συμπαίκτες του, αλλά και να συμπαρασύρει την απόδοσή τους προς τα πάνω. Γιατί το ταλέντο από τους περισσότερους δεν λείπει...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.