Ντεσπότοφ για Εθνική Βουλγαρίας: «Θέλετε να με μπλέξετε σε ίντριγκες;»

Metrosport Team16 Οκτωβρίου 2023

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική Βουλγαρίας, της οποίας είναι αρχηγός και πήρε το αεροπλάνο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη για να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, τα πράγματα στην Εθνική του δεν είναι και τόσο καλά, ειδικά μετά την ήττα από τη Λιθουανία.

Φυσικά, ο παίκτης του ΠΑΟΚ θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να βάλει τέλος στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του. Έτσι, αναφορικά με το τι εννοούσε με τη δήλωσή του ότι φταίνε οι προπονητές αλλά και οι παίκτες και αν ελήφθησαν κάποια μέτρα μετά το ματς τόνισε πως: 

«Αυτό που είπα σημαίνει ότι η κριτική πρέπει να απευθύνεται σε εμένα. Το να αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει να παρουσιάζεσαι με διαφορετικό τρόπο στον επόμενο αγώνα. Δεν μπορώ να πω ότι υπήρξαν έκτακτα μέτρα μετά το ματς με τη Λιθουανία. Γιατί να μιλήσει η διοίκηση με τους παίκτες; Θέλετε να με μπλέξετε σε ίντριγκες».

Για το τι πήγε στραβά στο ματς με τη Λιθουανία:"Απέναντι στη Λιθουανία, ήταν λάθος μας και δεχθήκαμε κόκκινη κάρτα. Ο Κράεφ ζήτησε συγγνώμη. Αυτή η κόκκινη κάρτα μας κατέστρεψε. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να βγούμε μπροστά, αλλά ήταν δύσκολο Τα περισσότερα από τα αγόρια δεν έχουν εμπειρία, δεν έχουν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, αλλά αυτές οι δύσκολες καταστάσεις χτίζουν χαρακτήρα.

Αυτές οι στιγμές πρέπει να τα κάνουν πιο δυνατά, όχι να τα καταρρακώνουν. Δεν μπορώ να σχολιάσω μια αλλαγή του προπονητή, είμαστε ποδοσφαιριστές και δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Για εμάς η απόφαση είναι να βγούμε και να πεθάνουμε στο γήπεδο".

Για τον γενικότερο απολογισμό του στην προσπάθεια της Εθνικής ανέφερε: "Όλοι ήθελαν μια αναζωογόνηση της εθνικής ομάδας. Ο Κρστάιτς το έκανε και άρχισε να χτίζει κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Τα πρώτα παιχνίδια ξεκινήσαμε καλά. Νομίζω ότι όποιον ρωτήσεις και ξέρει ποδόσφαιρο θα πει ότι θέλει χρόνο. Η ομάδα έχει δυνατότητες.

Αν απέναντι στη Σερβία και το Μαυροβούνιο μπορούσαμε να μιλήσουμε για κακή τύχη, απέναντι στη Λιθουανία μπορούμε να μιλήσουμε για τα λάθη μας. Δεν μπορώ να πω στους συλλόγους αν θα στοιχηματίσουν σε Βούλγαρους ή όχι. Παντού υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά αν δεν υπάρχουν Βούλγαροι στις ομάδες, δύσκολα θα γίνουν πράγματα".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.