Ντεσπόντοφ: Γράμμα στον Λουτσέσκου από τους συμπατριώτες του Κιρίλ

Κώστας Πετρωτός24 Μαρτίου 2024

Κάνοντας μία έρευνα χθες στα βουλγαρικά σάιτ για επιπλέον στοιχεία από τον φιλικό αγώνα της Βουλγαρίας με την Τανζανία και την παρουσία του Κιρίλ Ντεσπόντοφ που έκρινε την τύχη του ματς με ένα καταπληκτικό γκολ-φάουλ, έπεσα πάνω σε δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ

Το ένα φιλοξενείται στην σελίδα «fakti.bg» και αφορά σε αυτό καθαυτό το παιχνίδι. Ο τίτλος του είναι «Πώς θα είχε λήξει το παιχνίδι Βουλγαρία-Τανζανία αν ξεκουραζόταν ο Ντεσπόντοφ και όχι ο Σαμάτα;». Στο κείμενο σημειώνεται ότι για μία ακόμη φορά ο Ντεσπόντοφ απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ με ένα καταπληκτικό γκολ-φάουλ δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη, παρότι ο αντίπαλος, χωρίς τον Σαμάτα στην σύνθεσή του είχε δύο δοκάρια και μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για γκολ. 

Ο συντάκτης του καταλήγει να αναρωτιέται αν η Βουλγαρία θα είχε νικήσει σε περίπτωση που ο Κίριλ είχε ζητήσει να ξεκουραστεί επειδή ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα αγώνων με τον ΠΑΟΚ και ο Σαμάτα ήταν στο γήπεδο. 

Το δεύτερο άρθρο έρχεται από την ιστοσελίδα «gong.bg», έχει τίτλο «Γράμμα στον ΠΑΟΚ, γιατί ο Ντεσποντοφ δεν είναι βασικός;» και γράφτηκε με αφορμή την ανάδειξη του 27χρονου μεσοεπιθετικού ως καλύτερου Βούλγαρου παίκτη για τέταρτη φορά.

Ο συντάκτης του στέκεται στην μεγάλη διαφορά (211 βαθμούς, 307 έναντι 106) με την οποία ο Ντεσπόντοφ κέρδισε τον δεύτερο Ιλία Γκρούεφ, που πολύ σπάνια συναντά κανείς σε τέτοιες ψηφοφορίες στην Βουλγαρία. Ο Ντεσπόντοφ είχε κερδίσει και το 2022, Γκρούεφ και Τσότσεφ, αλλά με μικρότερη διαφορά και το κείμενο αιτιολογεί το ότι η ψαλίδα άνοιξε λόγω των τρομερών επιδόσεων του Κίριλ το 2023. Συνολικά σε 61 ματς μέσα στο 2023 σημείωσε 21 γκολ και μοίρασε 26 ασίστ, κατέκτησε το νταμπλ με την Λουντογκόρετς, βοήθησε τον ΠΑΟΚ να τερματίσει πρώτος στους ομίλους του Conference League, αφού πρώτα έκανε στην ελληνική ομάδα και σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό, μία μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 

Στην συνέχεια γίνεται λόγος για την εντυπωσιακή εκκίνηση που έκανε με διαδοχικές ασίστ και γκολ στον ΠΑΟΚ, αλλά «άγνωστο γιατί», όπως σημειώνει «τον τελευταίο μήνα, ο προπονητής του, Ραζβάν Λουτσέσκου τον έχει βγάλει από την ενδεκάδα και κατά μία έννοια ο Ντεσπόνοτφ έχει γίνει ένας παίκτης που παίζει μισή ώρα στα μεγάλα ματς». 

Και καταλήγει, λέγοντας ότι «αυτοί που ψήφισαν τον Ντεσπόντοφ (σ.σ. σε άλλο σημείο γράφει ότι δεν ήταν και πολλοί από όσους τον ψήφισαν φαν του, αφού υποστηρίζουν συμφέροντα άλλων βουλγαρικών ομάδων) πρέπει να ρωτήσουν τον Λουτσέσκου γιατί ο καλύτερος Βούλγαρος παίκτης του 2021, του 2022 και του 2023, δεν είναι βασικός στον ΠΑΟΚ και έχασε κάπως την φόρμα του, αν και με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μπαίνοντας ως αλλαγή ήταν καθοριστικός».

Η μονίμως δύσκολη εξίσωση για τον κόουτς του ΠΑΟΚ

Επιλέξαμε να δώσουμε έκταση στα παραπάνω άρθρα για να αναδείξουμε το πόσο δύσκολη και ευαίσθητη, ειδικά στις θέσεις των μεσοεπιθετικών, είναι η διαχείριση που καλείται να κάνει σε κάθε ματς ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Όταν υπάρχει διαθέσιμος ένας Αντρίγια Ζίβκοβιτς, πρώτος σκόρερ και πραγματικός αρχηγός σε αρκετά ματς φέτος, και παίζει στην ίδια θέση με τον Ντεσπόντοφ, η τελική επιλογή είναι σπαζοκεφαλιά και πάντα θα αποτελεί θέμα συζήτησης. 

Οι Βούλγαροι έχουν την μεγάλη επιθυμία να βλέπουν τον αρχηγό της εθνικής τους να παίζει βασικός και να είναι πρωταγωνιστής, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει τις δικές του ανάγκες και φυσικά κάποιες ισορροπίες ίσης και δίκαιης αντιμετώπισης να τηρήσει. Μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι επιβεβλημένο να έχει πολύ καλούς παίκτες, με έντονη προσωπικότητα, όχι μόνο στην βασική ενδεκάδα της αλλά και στον πάγκο και παράλληλα να δημιουργεί συνθήκες ανταγωνισμού που θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την απόδοσή της.

Ο Λουτσέσκου το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κρατά καλά τα αποδυτήρια και από την άλλη οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσουν να ζητάνε ακόμη καλύτερο ρόλο ο καθένας για τον εαυτό του, μέσα στο γήπεδο, με την απόδοσή τους. Με αυτό τον τρόπο και ο ΠΑΟΚ θα παίζει πάντα σε υψηλό τέμπο και οι πιθανότητες για να πετύχει τους στόχους του θα πολλαπλασιάζονται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.