Ντεσάμπ για τον ημιτελικό με το Μαρόκο: «Δεν υπάρχει συνταγή για θαύματα»

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Ταπεινά θα αντιμετωπίσει τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με το Μαρόκο η Γαλλία, σύμφωνα με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ. «Επωφελούνται από μια τεράστια υποστήριξη, το έχω δει και μου το είπαν οι άνθρωποί μου. Ξέρουμε ότι θα είναι εξαιρετικά θορυβώδες, είναι μέρος του πλαισίου και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Οι παίκτες μου ξέρουν τι να περιμένουν», είπε ο Ντεσάμπ σήμερα (13/12) στη συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στην παρουσία των Μαροκινών στις εξέδρες.

Τόνισε, ακόμη, ότι: «Είναι καλό για αυτούς. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι, αλλά και για το περιβάλλον του παιχνιδιού.»

«Εδώ είναι άλλο ένα παιχνίδι όπου πρέπει επίσης να είναι καλός ο Γκριεζμάν. Έχει αυτή την ικανότητα να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας, με την τεχνική του πινελιά και το γεγονός ότι απολαμβάνει ένα καλό τάκλιν, όσο και μια καλή πάσα. Είναι δέκα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο, πέρασε πιο δύσκολες στιγμές, αλλά έχει αυτή τη νοοτροπία που έχουν οι μεγάλοι παίκτες να είναι πάντα εκεί όταν χρειάζεται», σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι: «Θέλουμε να έχουμε την μπάλα για να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά είδατε ότι στο παιχνίδι μας με την Πολωνία (στους «16») είχαν την μπάλα στην πραγματικότητα περισσότερο από το αναμενόμενο. Είμαστε τόσο καλοί όσο το Μαρόκο στις γρήγορες επιθέσεις. Δεν θα εγκαταλείψουμε την κατοχή, αλλά όταν θα έχουμε την μπάλα θα πρέπει να το μετρήσουμε».

Σε ερώτηση για το... μυστικό της κυριαρχίας της γαλλικής ομάδας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία ο Ντεσάμπ τόνισε: «Είμαστε μόνο στα ημιτελικά. Είναι ήδη μια καλή πορεία. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Χρειάζεσαι συνδυασμό πολλών πραγμάτων. Η ποιότητα των παικτών, αλλά δεν είναι αρκετή, η συλλογική δύναμη, η ψυχική κατάσταση, είναι απαραίτητα. Και μετά κάποια ματς οφείλονται σε λίγα πράγματα. Δεν υπάρχει θαυματουργή συνταγή. Πριν από τέσσερα χρόνια, φτάσαμε εκεί με κάποιον τρόπο. Η λέξη κλειδί είναι η προσαρμογή. Προσαρμόζομαι σε καταστάσεις, σε παίκτες. Θέλω να παίρνω το καλύτερο από κάθε παίκτη.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.