Ντέρμπι ισορροπιών και ντέρμπι με γκολ

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος18 Μαρτίου 2023

Τελική ευθεία σιγά-σιγά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, τελευταία αγωνιστική πριν την τελευταία διακοπή στα Πρωταθλήματα. Αγωνιστική με ντέρμπι, ισορροπιών αλλά και ντέρμπι που αναμένεται να έχουν γκολ.

Ντέρμπι (υπ’ αριθμόν 4 φέτος) με γόητρο, με βαθμολογικό κίνητρο, με λάμψη και μεγάλο ενδιαφέρον το Clasico Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης αρχικά το βράδυ της Κυριακής. Οι «μπλαουγκράνα» στο +9 και στην έδρα τους, έχοντας κερδίσει ήδη δύο φορές τους Μαδριλένους στον τελικό του Σούπερ Καπ στο Ριάντ (3-1) και στο πιο πρόσφατο (0-1) στο Κύπελλο στη Μαδρίτη. Στον πρώτο γύρο η Ρεάλ επικράτησε 3-1. Η Μπαρτσελόνα δέχθηκε αρκετές φάσεις από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Σαν Μαμές, η Ρεάλ θα έχει τον «αέρα» της πρόκρισης στο Champions League και θα παίξει για το εξάποντο. Λογικό να παίξει για να προστατεύσει το +9 ο Τσάβι. Δείχνει πιθανό ένα τρίτο φετινό Combo στο Clasico.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ηγείται στη «μάχη» για την τρίτη θέση της La Liga, «τρέχει» ένα εξαιρετικό αήττητο σερί 9 αγώνων στους οποίους μετρά τρεις ισοπαλίες και μπορεί να το διευρύνει υποδεχόμενη τη Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» παραμένουν σε ανάγκη για βαθμούς, ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό, θα παίξουν στη Μαδρίτη με αυτοπεποίθηση από τη νίκη-ανάσα επί της Οσασούνα, όμως πιστεύω στη σταθερότητα της Ατλέτικο, ειδικά στην έδρα της, απέναντι στη Βαλένθια των 6 σερί ηττών μακριά από το Μεστάγια. Έστω και ζόρικη, νίκη Ατλέτικο περιμένω με λίγα γκολ…

Ντέρμπι και στην Ιταλία. Αρχικά το derby d’ Italia στο Μιλάνο ανάμεσα σε Ίντερ και Γιουβέντους, μετά τις ευρωπαϊκές τους προκρίσεις. Προσωπικά η Ίντερ δεν μ’ έπεισε με την εικόνα της κόντρα στην Πόρτο, είχε χάσει στη Λα Σπέτσια από την τοπική ομάδα, στον πρώτο γύρο στο Τορίνο η Γιουβέντους ήταν καλύτερη κερδίζοντας 2-0 και γενικά δείχνει αυτό το διάστημα σε καλύτερη κατάσταση από τους Νερατζούρι. Αγωνιστικά και βάσει αποδόσεων προς ισοπαλία και Γιουβέντους τείνω με γκολ από τις δύο πλευρές.

Στο ντέρμπι της Πρωτεύουσας Ρώμης νομίζω υπάρχει πολύ έντονη ισορροπία ανάμεσα σε Λάτσιο και Ρόμα. Οι Λατσιάλι είναι η μοναδική ιταλική ομάδα που αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα, της λείπει και ο Ιμόμπιλε, που υπάρχουν στιγμές στις οποίες η απουσία του είναι αισθητή. Είναι όμως προφανώς προτεραιότητα να πάρει το εισιτήριο του Champions League στη μεγάλη μάχη για τις θέσεις 2-4 στη Serie A. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρόμα που προκρίθηκε επί της Σοσιεδάδ και θα βρει μπροστά της τη Φέγενορντ στο EUL, αλλά στο Πρωτάθλημα ήταν σοκ η ήττα 3-4 από τη Σασουόλο και δεν θα έχει στον πάγκο τον Μουρίνιο. Ισορροπία και ισοπαλία περιμένω…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 1 & Under 3,5

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ G/G & Over

ΙΝΤΕΡ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ Χ2 & G/G

ΛΑΤΣΙΟ - ΡΟΜΑ Χ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.