Ντεμπελέ στην κορυφή, ποια μεγάλα ονόματα έμειναν εκτός: Οι εκπλήξεις των FIFA Best Awards

Metrosport Team17 Δεκεμβρίου 2025

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στα FIFA Best Awards, κατακτώντας το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της περσινής σεζόν και ολοκληρώνοντας το «νταμπλ», μετά και τη «Χρυσή Μπάλα».

Καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος ανταμείφθηκε για την εξαιρετική του χρονιά με την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία είχε και τη μερίδα του λέοντος στην κορυφαία ενδεκάδα της FIFA, με έξι εκπροσώπους.

Ντοναρούμα, Χακίμι, Πάτσο, Μέντες, Βιτίνια και Ντεμπελέ αποτέλεσαν την «παριζιάνικη» εξάδα, ενώ την ενδεκάδα συμπλήρωσαν οι Φαν Ντάικ, Πάλμερ, Μπέλιγχαμ, Πέδρι και Γιαμάλ.

Όπως συμβαίνει συχνά, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις. Η πιο ηχηρή απουσία ήταν αυτή του Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος της Μπαρτσελόνα μέτρησε 34 γκολ και 26 ασίστ σε 57 συμμετοχές, όντας δεύτερος σκόρερ και κορυφαίος δημιουργός της ομάδας του, ωστόσο έμεινε εκτός ενδεκάδας, γεγονός που προκάλεσε ακόμη και... ειρωνείες από τη σύζυγό του στα social media.

Αδικημένος θεωρήθηκε και ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση της Premier League με 34 γκολ και 23 ασίστ σε 52 αγώνες, όμως ο πρόωρος αποκλεισμός των «reds» από το Champions League περιόρισε τις πιθανότητές του για διάκριση, αφήνοντάς τον εκτός κορυφαίας ενδεκάδας.

Τέλος, εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι η φιναλίστ του Champions League, Ίντερ, δεν είχε ούτε έναν εκπρόσωπο στους κορυφαίους της χρονιάς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Βρείτε μας και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.