Άρης: Ντεμαράζ που αγγίζει την τελειότητα

Γιώργος Στράντζαλης08 Μαρτίου 2022

Μετά την ήττα στα Γιάννινα, στις 14 Φεβρουαρίου, την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα και την αίσθηση απογοήτευσης που έβγαζε, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Αρη φανταζόταν ότι θα τελείωνε με τόσο εντυπωσιακό τρόπο τις υποχρεώσεις στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και ότι θα έμπαινε στα play off έχοντας την στάμπα του φαβορί για την κατάκτηση της 3ης θέσης, που εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κι όμως, οι Κιτρινόμαυροι με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την θετική αύρα που έφερε στην ομάδα η παρουσία του Χερμάν Μπούργος άγγιξαν την τελειότητα. Με αποκορύφωμα την προχθεσινή νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό η οποία διεύρυνε το σερί νικών με 7-1 τέρματα και καλλιέργησε υψηλές προσδοκίες ενόψει του μίνι Πρωταθλήματος. Αυτές καλλιεργήθηκαν και μέσα από την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια, το κίνητρο και την ενέργεια που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές και είναι στοιχεία τα οποία δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερες ελπίδες.

Εχοντας πλέον τα κατάλληλα εφόδια -ψυχολογικά και αγωνιστικά – οι Κιτρινόμαυροι θα μπουν στην εξτρά διαδικασία του Πρωταθλήματος ΄ώστε να πετύχουν τον στόχο της Ευρώπης για τέταρτη διαδοχική σεζόν. Ένας στόχος, που πριν από μερικές εβδομάδες είχε τεθεί σε αμφιβολία αλλά πλέον ο Αρης έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του, πατάει γερά στα πόδια του και δείχνει έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Αυτό πηγάζει και μέσα από τα αποδυτήρια, όπου είναι φανερό ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν ανακτήσει την αυτοπεποίθησή τους και βγάζουν στο γήπεδο ξανά χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή. 

Στοιχεία που θα χρειαστούν στα play off ώστε η ομάδα να πετύχει πολλά περισσότερα. “Τα καλύτερα έρχονται” λένε με αποφασιστικότητα και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Αρη, οι οποίοι καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο του φαβορί για την 3η θέση και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες αποδίδοντας ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως με τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο η ομάδα έχει αλλάξει τρόπο λειτουργίας στο γήπεδο, έχει ξεμπλοκαριστεί και αποδίδουν (ξανά) βάσει των υψηλών δυνατοτήτων της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.