Ντάσιος: «Να μιλούν τα παιδιά στους γονείς, χωρίς φόβο»

Metrosport Team16 Μαρτίου 2021

Ο Γιάννης Ντάσιος, υποψήφιος στο πλευρό του κ. Γιαννόπουλου για τις εκλογές της κολυμβητικής ομοσπονδίας, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» με αφορμή τις καταγγελίες για  σεξουαλική κακοποίηση δύο αθλητριών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις τελευταία καταγγελίες που έγιναν γνωστές σήμερα:

«Τέτοιες ενέργειες όλη η οικογένεια του υγρού στίβου τις καταδικάζει. Είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό κανενός ανθρώπου της ομοσπονδίας. Όλα τα παιδιά να μη φοβούνται, να μιλάνε στους γονείς τους. Να μην εμπιστεύονται ανθρώπους εκτός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Μας έχει συγκλονίσει η κα. Μπεκατώρου και είναι συγκλονιστικό το ότι δεν ξέρουμε σε ποιον θα εμπιστευτούμε τα παιδιά. Καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να καταδικάζουμε τους πάντες γι’ αυτό το πράγμα. Δεν πρέπει να φοβούνται γονείς και παιδιά. Να λένε οτιδήποτε συμβαίνει. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε. Να μιλάνε τα παιδιά».

Για το αν πρέπει να προσληφθούν ψυχολόγοι στις ομοσπονδίες για να ελαχιστοποιηθούν τέτοια φαινόμενα:

«Ένας ψυχολόγος θα βοηθούσε πολύ στο χώρο μας, γενικά στο χώρο του αθλητισμού. Οι κοινωνίες μας αλλάζουν. Αλλιώς ήταν τα πράγματα πριν από 10 και 20 χρόνια. Έχουν αλλάξει οι γονείς, το πώς διαχειρίζονται τα παιδιά, τα παιδιά μας τα ίδια έχουν αλλάξει. Τα παιδιά γίνονται δέκτες πολλών πληροφοριών. Πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς. Όλες οι ομοσπονδίες να κοιτάξουν το φαινόμενο αυτό. Να μπορέσουμε να βρούμε τρόπους να το εξαλείψουμε».

Για την υποψηφιότητά του στο πλευρό του κ. Γιαννόπουλου στην ομοσπονδία και τους στόχους:

«Όλοι οι παράγοντες στα σωματεία να επιμορφωθούν. Να υπάρξει πολύ καλή ενημέρωση στο πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις και πώς να συμπεριφερόμαστε στα παιδιά. Πρέπει να το κάνουν νομίζω όλες οι ομοσπονδίες αυτό».

Ο βασικός άξονας από το πλάνο στην κολύμβηση:

«Τα σωματεία θα έχουν φωνή. Τα σωματεία θέλουμε να μας πουν τι πρέπει να αλλάξει. Όλο το θέμα της δομής της νέας ομοσπονδίας είναι να έχουμε εθνικούς προπονητές. Βασικά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Θέλουμε το προϊόν της κολύμβησης να αλλάξει, να το προωθήσουμε στο ευρύ κοινό».

Για το μόνιμο πρόβλημα των δεξαμενών και των κολυμβητηρίων:

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με τα λιγότερα κολυμβητήρια και έχει βγάλει Πρωταθλητές. Εδώ και χρόνια δεν υπάρχει νέο κολυμβητήριο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.