Νταρίντα: Το «μηχανάκι» από το Πλζεν

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Αυτός ο χαρακτηρισμός αποδόθηκε στον νέο χαφ του Άρη, Βλάντιμιρ Νταρίντα, από την εποχή που αγωνιζόταν στη Βικτόρια Πλζεν δίνοντας έμφαση στα διαδοχικά τρεξίματά του στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ίσως όμως και στο μέσο μετακίνησης που λατρεύει, πριν του το στερήσει ο πατέρας του!

Είναι μια ιστορία που καταγράφηκε από τα media της Τσεχίας και αντλήθηκε μέσα από ένα περιστατικό που έλαβε χώρα τις πρώτες ημέρες του στη Φράιμπουργκ. Η γερμανική ομάδα επένδυσε 4.000.000 ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του και τον είδε στην πρώτη του προπόνηση της ομάδας να καταφθάνει μ’ ένα «σκουτεράκι». Η απλότητα του χαρακτήρα του ήταν από τα στοιχεία που προκάλεσαν εντύπωση στους Γερμανούς οι οποίοι τον έβλεπαν σε καθημερινή βάση να καταφθάνει στο αθλητικό κέντρο της ομάδας με το ίδιο σκούτερ. 

Οταν μεταγράφηκε στη Χέρτα Βερολίνου, υπογράφοντας μάλιστα μεγαλύτερο συμβόλαιο σε σχέση μ’ αυτό που είχε στην ομάδα της Φρανκφούρτης, «έχασε» και το μηχανάκι με απόφαση του πατέρα του καθώς ο τελευταίος θεώρησε ότι εμπεριείχε ρίσκο να μετακινείται με δίκυκλο σε μια μεγαλούπολη!

Ο Νταρίντα είναι πραγματικό μηχανάκι και στο γήπεδο, γεγονός το οποίο πιστοποιείται από τις επιδόσεις του στην Bundesliga ως κάτοχος των τριών κορυφαίων στον τομέα των περισσοτέρων χιλιομέτρων που έτρεξε ποδοσφαιριστής σ’ έναν αγώνα. Κατά τους Γερμανούς, η επίδοση των 14.7 χλμ. σε αγώνα απέναντι στη Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2020 δύσκολα θα καταρριφθεί. Κάποτε ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να γίνει μαραθωνοδρόμος και η απάντησή του ήταν αφοπλιστική καθώς είχε πει ότι… «νομίζω ότι θα μου είναι τρομερά βαρετό».

Ελάχιστοι πίστεψαν στην εξέλιξή του

Το φαινόμενο «Νταρίντα» απασχόλησε πολλές φορές τον γερμανικό Τύπο και για την ακρίβεια οι αντοχές του στη διάρκεια ενός αγώνα. Ο ίδιος είχε εξηγήσει ότι πέραν της μεθοδολογίας στις προπονήσεις, πρωτίστως είναι αποτέλεσμα των σωστών διατροφικών συνήθειών του αλλά και της προσωπικής ζωής του καθώς αποφεύγει τα ξενύχτια. «Οταν αποφασίσω να σταματήσω το ποδόσφαιρο, την επομένη θα φάω μια ολόκληρη πίτσα», είχε πει, υποδηλώνοντας έτσι την αυστηρή διατροφή του η οποία απαγορεύει τα λιπαρά. Κι έτσι εξελίχθηκε σε κάτι που ελάχιστοι περίμεναν, ενδεχομένως , συμπεριλαμβανομένων και των μελών της οικογενείας του καθώς σε ηλικία 16 ετών αντιμετώπισε πρόβλημα στην ανάπτυξή του αλλά κάθε προβληματισμός ξεπεράστηκε λίγο διάστημα μετά όταν πήρε απότομα αρκετούς πόντους ύψους.

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ

ΧΕΡΤΑ (2015-22) 192 16 29

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ (2013-15) 61 11 10

ΠΛΖΕΝ (2011-13) 93 18 18

ΜΠΑΝΙΚ (2010) 13 5 -

ΤΣΕΧΙΑ (2012-2021) 76 8 11

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.