Νταρίντα, η μηχανή του τρεξίματος

Γιώργος Στράντζαλης27 Νοεμβρίου 2022

Ενας από τους πολλούς, αν μη τι άλλο, λόγους που ο Αρης πιέζει για να κάνει τη μεταγραφική υπέρβαση με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα, είναι τα αδιάκοπα τρεξίματα του Τσέχου κεντρικού μέσου. Ξέρουν οι Κιτρινόμαυροι ότι με τον Νταρίντα δίπλα στον Ετέμπο η μεσαία γραμμή της ομάδας θα αναβαθμιστεί ποιοτικά και θα αποκτήσει στοιχεία που δεν είχε μέχρι τώρα, όπως επίσης και ορθολογική λειτουργία.

Ο Αρης διαπραγματεύεται την απόκτηση του 32χρονου από τη Χέρτα Βερολίνου και στην ουσία εκείνο που απομένει είναι να βρεθεί σημείο επαφής με την γερμανική ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα (και) με την “Bild” οι Θεσσαλονικείς έχουν συμφωνήσει προφορικά με τον Τσέχο για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον προπονητή της Χέρτα και συνεπώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του Αρη στις διαπραγματεύσεις για την άμεση απεμπλοκή του από την ομάδα του Βερολίνου.

Ο… δρομέας των γηπέδων

Το προσωνύμιο του “μαραθωνοδρόμου” που απέδωσαν οι Γερμανοί στον Βλάντιμιρ Νταρίντα κρατά από την εποχή που αγωνιζόταν στη Φράιμπουργκ καθώς ο μέσος όρος χιλιομέτρων ανά αγώνα έφτανε στα 12,6 χλμ. Τα χιλιόμετρα του Τσέχου, ουκ ολίγες φορές, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης και ειδικά αυτά που είχε κάνει από τα τέλη του Μαϊου έως και τα μέσα Ιουνίου του. Διάστημα στο οποίο κατέγραψε το πρώτο ρεκόρ στην Bundesliga, το οποίο ο ίδιος κατέρριψε μέσα σε μια εβδομάδα! Για την ακρίβεια, είχε τρέξει 14,34 χλμ στον αγώνα της Χέρτα κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, ακολούθησαν τα 14,7 χλμ σε ματς με την Ντόρτμουντ και τα 14,52 χλμ στην αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν. Ήτοι, σε τρία παιχνίδια “έτρεξε” συνολικά 43,5 χιλιόμετρα, επίδοση κορυφαία μέχρι και σήμερα στην Bundesliga. Όπως είναι λογικό, με το “μηχανάκι” Νταρίντα ασχολήθηκαν άπαντες. 

Σε ένα από τα πολλά τότε ρεπορτάζ, είχαν φιλοξενηθεί δηλώσεις του γυμναστή της Χέρτα, Χένρι Κούχνο και χαρακτήρισε τον Τσέχο… “μηχανή του τρεξίματος” και εξήγησε ότι...”το ιδιαίτερο στην περίπτωσή του είναι ο τρομερός αριθμός των μέτρων που διανύει με έντονα σπριντ. Δεν είναι λοιπόν μόνο τα χιλιόμετρα που κάνει όσο και η ταχύτητα του. Ο Βλάντι προσέχει το σώμα του και τον οργανισμό του. Φροντίδα, ύπνος και σωστή διατροφή. Επίσης, πάντα δηλώνει ‘παρών’ σε κάθε προπόνηση”. Βέβαια, ο Νταρίντα σε μία δική του τοποθέτηση είχε δώσει διαφορετική όψη λέγοντας πως… “Αν χρειαστεί να τρέχω τόσο πολύ σε κάθε παιχνίδι δύο πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί. Είτε εγώ δεν κάνω κάτι καλά είτε η ομάδα”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.