Ντάνιελ Τσέζαρεκ: «Θέλει σοβαρότητα και τύχη ο Άρης»

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2020

Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια πριν από πέντε χρόνια και εκ τότε ελάχιστες φορές πάτησε ξανά το χόρτο. 

Επέστρεψε στη γενέτειρά του, στην κροατική πόλη Σλαβόνσκι Μπροντ, δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και τον ελεύθερό του χρόνο τον περνάει στη θάλασσα ψαρεύοντας. Μέσα στη βάρκα του τον πετύχαμε και στην επικοινωνία που είχαμε, με αφορμή την κλήρωση του Άρη για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου αν περάσει το εμπόδιο της Κόλος Κοβαλίβκα θα ταξιδέψει στη Ριέκα για να διεκδικήσει την πρόκριση στα play off. Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ – περί ου ο λόγος – φόρεσε τη φανέλα του Άρη από το 2010 έως τον Ιανουάριο του 2012, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου πήγε στη Ριέκα όπου έμεινε για 1,5 χρόνο.

Ο 37χρονος, σήμερα, Κροάτης επιθετικός πλέον μπορεί να προτιμάει το ψάρεμα από το ποδόσφαιρο, με βάση όμως τις “εικόνες” του από το πρόσφατο παρελθόν αναφέρθηκε στα στοιχεία τα οποία πρέπει να έχει ο Άρης για να διεκδικήσει την πρόκριση. «Οσο μπορώ παρακολουθώ την ομάδα. Βέβαια, αν με ρωτήσεις τι προτιμάω ψάρεμα ή να δω ποδόσφαιρο θα σου απαντήσω το ψάρεμα!», μας λέει αφοπλιστικά στο ξεκίνημα της κουβέντας. «Ξέρω βέβαια ότι ο Άρης κληρώθηκε με την Ριέκα αν περάσει την πρώτη αντίπαλο (σ.σ. Κόλος Κοβαλίβκα). Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, η Ριέκα είναι καλή ομάδα με έναν νέο και εξελίξιμο προπονητή στον πάγκο της. Εχει δυνατό ρόστερ και στόχος της κάθε χρόνο είναι να παράγει ποδοσφαιριστές για να τους πουλάει. Ολοι έχουν κίνητρο σε αυτήν την ομάδα. Συν ότι έχει μεγάλη εμπειρία από Ευρώπη και είναι ανάμεσα στις 3-4 δυνάμεις του κροατικού ποδοσφαίρου», σημείωσε ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ. «Ο Αρης πρέπει να δει με σοβαρότητα το πρώτο 90άλεπτο κι εφόσον περάσει στην Κροατία θα χρειαστεί και την τύχη με το μέρος του. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι κι εφόσον είναι μόνο ένα 90άλεπτο, οι πιθανότητες θα είναι 50-50”. 

Ο Κροάτης επιθετικός θυμήθηκε και την πορεία του Αρη τη σεζόν 2010-11, όταν έφτασε μέχρι τους “32” του Europa League. Μάλιστα, είχε βάλει τη σφραγίδα του στα προκριματικά με την Γιαγκελόνια και στο ματς των ομίλων με την Ρόζενμποργκ. “Ηταν από τις ωραιότερες χρονιές στην καριέρα μου εκείνη η ευρωπαϊκή πορεία. Είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, αλλά είχαμε κι έναν προπονητή (σ.σ. Έκτορ Κούπερ) με τεράστια εμπειρία και μας βοήθησε πολύ. Ήξερε πώς θα μας μεταδώσει αυτά που ήθελε από εμάς στο γήπεδο και η παρουσία του έπαιξε καθοριστικό ρόλο”.

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ στον 1,5 χρόνο της παρουσίας του στον Αρη στάθηκε άτυχος στο θέμα των τραυματισμών και συνολικά έκανε 40 συμμετοχές πετυχαίνοντας επτά γκολ και είχε μία ασίστ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.