Ντάνι Φερνάντες : «Απέρριψα την Τσέλσι για να μείνω στον ΠΑΟΚ - Είναι κτήνος ο Γκαρσία»

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ

Ο Ντάνι Φερνάντες, ένας από τους πιο αγαπητούς τερματοφύλακες που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, και ο πρώτος στην ιστορία του «Δικεφάλου» που κατάφερε να μην χάσει ούτε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος την σεζόν 2007-2008 όταν και το ελληνικό πρωτάθλημα άλλαξε την ονομασία του σε «Super League», μιλάει στο metrosport.gr για την πορεία του στους «ασπρόμαυρους», το ενδιαφέρον της Τσέλσι, αλλά και τον Πάμπλο Γκαρσία.

Για το πως βιώνει την κατάσταση με τον κορωνοϊό, είπε: «Είναι μια περίοδος προσαρμογής για όλους. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, υπομονετικοί και να κρατήσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα σε υψηλά επίπεδα«.

Για τους στόχους του του με την Ταρχιέν: «Ήρθα στην Ταρχιέν με πολύ μεγάλο κίνητρο. Ξέρω ότι έχουμε πολύ δουλεία εδώ. Ο πρώτος μου στόχος είναι να κρατήσω την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, και να είμαι ένα καλό παράδειγμα εντός και εκτός γηπέδου. Μου αρέσει πολύ να βοηθάω τους παίκτες να φτάσουν στο επίπεδο τους, και να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Η Μάλτα, είναι ένα υπέροχο μέρος για νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έχουν προοπτική να παίξουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ποδοσφαιριστών, που έρχονται να αγωνιστούν εδώ για μια χρονιά και μετά φεύγουν. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφαση που πήρα να έρθω στην Μάλτα.

Για τον Αναστασιάδη που τον έφερε στον ΠΑΟΚ: «Ο Άγγελος είναι ένας ξεχωριστός προπονητής στην ζωή μου, και έχω πολύ αγάπη προς το πρόσωπο του, ήταν πάντα πολύ καλός μαζί μου. Ήταν ειλικρινής, και πάντα με βοηθούσε να παίρνω καλές αποφάσεις στην ζωή μου. Είναι πολύ θρήσκος και το αγαπώ αυτό διότι είμαι και εγώ, πηγαίνω στην εκκλησία, και έχω μεγάλη πίστη στο θεό ο οποίος με βοηθά να πετύχω τα όνειρα μου. Όταν τον γνώρισα πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ, είδα ότι ο θεός «έρχεται πρώτος» στα καθημερινά μας ζητήματα».


Για το ενδιαφέρον της Τσέλσι: «Το θυμάμαι, υπήρχαν επαφές με τον μάνατζερ μου τον Γιάννη Παπαδόπουλο ο οποίος ήταν πίσω από τις συζητήσεις των δύο ομάδων. Εκείνη την περίοδο ήθελα απλά να παίξω στον ΠΑΟΚ, ήμουν τρελαμένος με τον σύλλογο, παρόλο που το ενδιαφέρον της Τσέλσι ήταν τιμητικό».

Για τον Στέλιο Μαλεζά και τον νέο του ρόλο στον ΠΑΟΚ: «Ο Στέλιος είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που έδωσε την ψυχή του για τον ΠΑΟΚ. Θα είναι ένα πρότυπο για τους νεαρούς παίκτες»

Για τον τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ο Ινδιάνος είναι ένα κτήνος! Αγαπάει τον ΠΑΟΚ και είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να κάνω φιλίες με ανθρώπους σαν και αυτόν».

Τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Βλέπω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ. Ο ΠΑΟΚ με έκανε να αγαπήσω την πόλη, τον σύλλογο και τους οπαδούς. Θα ήθελα να τους πως ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».


Για τον Ηρακλή:
«Ελπίζω να επιστρέψει εκεί που του αξίζει. Στους οπαδούς του Ηρακλή, αξίζει να βρίσκονται στην Super League και ελπίζω να βρουν τον δρόμο τους ξανά».

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Ντάνιελ όταν «κρεμάσει» τα γάντια του: «Σίγουρα θέλω να μείνω στον χώρο του ποδοσφαίρου, δεν είναι κάτι που μπορώ να το αφήσω. Θα ήθελα να γίνω τεχνικός διευθυντής λόγω των διασυνδέσεων που έχω σε όλο τον κόσμο. Μέσα από το ποδόσφαιρο έζησα, έμαθα και τώρα θέλω να διδάξω».

«Ευλογία η επιλογή μου στο Μουντιάλ του 2010 - Θρύλοι ο Κριστιάνο και ο Ντέκο»


Για το βίντεο με τον Ραπτόπουλο στα γραφεία της Metrosport: « Ο Κωστής ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα στην Θεσσαλονίκη. Γνωρίζει ποδόσφαιρο και προσέγγιζε πολύ καλά τα παιχνίδια που έπαιζα. Έχει πολύ πάθος και με βοήθησε να αφήσω το στίγμα μου στον ΠΑΟΚ. Ήμουν πολύ τυχερός που γνώρισα τόσο καλά άτομα όπως αυτός, όταν έφτασα στην Θεσσαλονίκη».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.