Νταμίρ Κάναντι, η άγνωστη ιστορία με τον Γιαννούλη, η «υπόκλιση» στον Λουτσέσκου και ο Άρης!

Χάρης Εμμανουηλίδης12 Φεβρουαρίου 2022

Αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία έναν από τους «Sir» που έχουν περάσει από το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές χρονιές ενώ βρισκόταν στην άκρη του πάγκου του Ατρομήτου.

Ο Νταμίρ Κάναντι, είναι πρώτα από όλα ένας άνθρωπος και έπειτα ένας προπονητής που έχει καταφέρει να αναδείξει την ικανότητα πολλών ποδοσφαιριστών και να πάρει από αυτούς το…101% τους. Κουλούρης, Ουάρντα, Γιαννούλης, Χατζηισαϊας είναι μερικοί από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα του.

Ο ίδιος από την Αυστρία όπου βρίσκεται μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Άκη Μάντζιο, μας περιγράφει μία άγνωστη ιστορία με τον Δημήτρη Γιαννούλη στο Πήλιο, μας μιλάει για το όνειρο του για μία ομάδα που θα διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη ενώ μας «ξεναγεί» και στην τελευταία του περιπέτεια, την Άλταχ.


  • · Κόουτς πως ήταν η δεύτερη εμπειρία στην Άλταχ;

«Εκεί είναι το σπίτι μου, είναι ο τόπος που ζει η οικογένεια μου και αυτό έπαιζε τον δικό του σημαντικό ρόλο. Όταν πήγα στην ομάδα ήταν στην τελευταία θέση και καταφέραμε να σωθεί με σχετική ευκολία. Ανέλαβα την ομάδα τον Φεβρουάριο, κάναμε μεταγραφές το καλοκαίρι με χαμηλό κόστος γιατί η ομάδα δεν διαθέτει μεγάλο μπάτζετ, ετσι και εμείς ψάχναμε ποδοσφαιριστές με δίψα για να παίξουν και όρεξη για δουλειά», λέει αρχικά κκαι προσθέτει ο Αυστριακός τεχνικός,
«Στην πορεία της χρονιάς, τον Δεκέμβριο είδα να αλλάζουν κάποια πράγματα στον Σύλλογο, όπως το να φτιάχνουν τα δικά τους πλάνα στη διοίκηση και πρόσεξα πως υπήρχαν «κλίκες» στα αποδυτήρια. Από την ημέρα που έφυγα, η Άλταχ «πάλευε» για την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ δεν έγιναν πωλήσεις όπως όταν ήμουν εγώ στην ομάδα. Τότε όπως και τη δεύτερη φορά που επέστρεψα κάναμε σημαντικές κινήσεις και πωλήσεις με 2 εκατομμύρια και 2.5 εκατομμύρια παλαιότερα, που αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό και μεγάλο για τον Σύλλογο. Στη συνέχεια κάναμε εκκαθάριση στην ομάδα με τον τεχνικό διευθυντή, είπα στη διοίκηση πως χρειαζόμασταν συγκεκριμένους παίκτες που δεν ήρθαν και αποχώρησα στη συνέχεια».

  • · Στη Ραπίντ Βιέννης πως ήταν οι συνθήκες;

«Είχα πάει στη Ραπίντ όταν ήταν σε μία δύσκολη θέση, όλοι είχαν υποσχεθεί στην ομάδα πως θα πάρουν το πρωτάθλημα, αλλά είχαμε πολλούς τραυματισμούς, και τότε δεν είχα τεχνικό διευθυντή ήμουν τελείως μόνος μου, γιατί δεν παίρναμε παίκτες καθώς και δεν πουλούσαμε παίκτες»

Υπήρχαν όμως και οι Τόμας Μουργκ και Στέφαν Σβαμπ που τώρα είναι στον ΠΑΟΚ, «Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες. Ο Στέφαν είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, επικίνδυνος στην περιοχή με τελειώματα φάσεων, άλλωστε φάνηκε και πέρσι με τα γκολ που σημείωσε. Έχει επίσης και πολύ καλή κεφαλιά, σουτ από μέση απόσταση, θα έλεγα πως είναι ένας έξυπνος και «key player» και παρά το γεγονός πως ο προπονητής εμπιστεύεται αυτή τη στιγμή άλλους παίκτες, ο ίδιος είναι άκρως επαγγελματίας»

Όσο για τον Τόμας, «Είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα, αλλά είναι σαν να μην την έχει πάρει… μαζί του και δεν την βγάζει στο γήπεδο, είναι επαγγελματίας, κάθε χρόνο είχε 5 - 7 γκολ, αλλά δεν το έχει εξελίξει τα τελευταία χρόνια ενώ θα έπρεπε να γίνει πιο επικίνδυνος. Παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, τον βλέπω σαν παίκτη που έρχεται από τον πάγκο, αλλά έχει τις δυνατότητες να γίνει σπέσιαλ παίκτης για τον Ραζβάν Λουτσέσκου».


  • Έχετε κρατήσει μία καλή επαφή με το Ελληνικό πρωτάθλημα, ποια η γνώμη σας για τη «μάχη» στην κορυφή;

«Βλέπω τα παιχνίδια κάθε εβδομάδα, ωστόσο, αν δεν τα δω επικοινωνώ με τους δικούς μου ανθρώπους στην Ελλάδα, προπονητές, φίλους μάνατζερ και μαθαίνω τι έχει συμβεί. Αναφορικά με τη μάχη στην κορυφή, σέβομαι τον Μάρτινς, ξέρω τον τρόπο που δουλεύει, τώρα νομίζω ότι δεν παίζει όπως τα προηγούμενα χρόνια, έχει αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του, με την εφαρμογή συστήματος με 3 κεντρικούς αμυντικούς, αλλά πλέον παίζει πιο επαγγελματικά».

Σε ότι έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ, «Ξέρουμε την ομάδα, ξέρουμε τον Λουτσέσκου, στην προηγούμενη θητεία του είχε κάνει φανταστικά πράγματα, αλλά μην ξεχνάμε πως είχε και φανταστικούς παίκτες. Φανταστικό Βαρέλα, Φανταστικό Κρέσπο, Φανταστικό Βιεϊρίνια, ο οποίος στα 36 του δεν έχει τα τρεξίματα που είχε στα 33 και έμοιαζαν με του Γιαννούλη, αλλά έχει την ποιότητα».

  • Πως ήταν η συνεργασία σας με τον Γιαννούλη; Γιατί μαζί σας έκανε ρεκόρ καριέρας με 14 ασίστ

«Θυμάμαι πολύ καλά εκείνο το καλοκαίρι. Πουλήσαμε τον Κατράνη και είχαμε μόνο διαθέσιμο αριστερό μπακ τον Γιαννούλη στα 20 του. Πήγα στη διοίκηση και είπα ότι δεν γίνεται να παίζουμε μόνο με αυτόν όλη τη χρονιά και τότε ήμασταν στο Πήλιο και αποφασίσαμε να κάνουμε ακόμα μία μεταγραφή παίκτη, ενός Ισπανού. Ο Γιαννούλης όμως, άκουγε πολύ , δούλευε πολύ σκληρά, και προόδευσε πολύ. Με τον Ουάρντα, έκαναν μία εξαιρετική σεζόν από την αριστερή πλευρά και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Μιλήσαμε όταν έφυγε για την Αγγλία, του είπα να ζήσει το όνειρο του στην ομάδα. Σε κάθε ομάδα μεγαλώνει και ο ίδιος, όπως έγινε στον Ατρόμητο, όπως έγινε στον ΠΑΟΚ, έτσι θα γίνει και στην Νόριτς. Είναι ένα παιδί που βοηθάει πολύ την οικογένεια του, έχει έναν φανταστικό αδερφό και έχουν μία πολύ καλή σχέση».

  • Αντίστοιχο παράδειγμα είναι και ο Ευθύμης Κουλούρης…

«Τον ήθελα τότε, γιατί είχε παίξει πολύ καλά απέναντι στον Ατρόμητο ενώ στον ΠΑΟΚ ήταν συνήθως στον πάγκο και παρακάλεσα τη διοίκηση να τον πάρουμε. Ήταν ένας παίκτης που και αυτός άκουγε, δούλευε σε κάθε προπόνηση, είχε σκοράρει πολλά γκολ. Έμεινε πολύ πίσω από την παρουσία στην Γαλλία και το γεγονός πως δεν έπαιζε από ένα σημείο και μετά στην Τουλούζ. Τον πιστεύω πολύ και θα βρει ξανά τα γκολ».

  • · Η σχέση σας με τον Ατρόμητο πως είναι;

«Είναι το αγαπημένο μου κλαμπ, με βοήθησε να φτιάξω το όνομα μου, πίστεψε σε εμένα και με βοήθησε να εξελιχθώ σαν προπονητής. Είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Αν είχα μείνει και είχαμε υπομονή, θα είχαμε τώρα μία καλή ομάδα, ειδικά με αυτές τις μεταγραφές, αλλά πρέπει να ξέρεις να τις διαχειριστείς και θα παλεύαμε για την 5αδα όπως κάνει ο ΠΑΣ Γιάννενα και ο Αστέρας Τρίπολης».

  • Γνωρίζετε πολύ καλά τόσο τον Ραζβάν Λουτσέσκου όσο και τον Άκη Μάντζιο, θα θέλατε να μας κάνετε ένα σχόλιο για τους δύο;

    «Αρχικά ο Ραζβάν, είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ακολουθεί τη δική του ταυτότητα, έχει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού, από την Ξάνθη και είναι πολύ πετυχημένος, πετυχημένος και στην Αραβία. Ο Ραζβάν είναι το παράδειγμα πως δεν γίνεται να έχεις απευθείας αποτελέσματα και χρειάζεται υπομονή. Ο ΠΑΟΚ ξέρει να αγοράζει παίκτες αλλά και να τους πουλάει όπως ο Γιαννούλης και ο Τζόλης που είναι ένας πολύ ωραίος παίκτης».

    Ενώ ο κόουτς Μάντζιος, «Πήρε τα παιχνίδια , τα αποτελέσματα που ήθελε, έχει καλούς παίκτες, είναι στην θέση που είναι αλλά να μην ξεχνάμε πως του πήραν 6 βαθμούς εκτός γηπέδου. Έχει κάνει πολύ καλή πορεία, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να δείχνουμε σεβασμό σε μία ομάδα που θα έπρεπε να ψηλότερα».


    • Υπάρχει κάποια ομάδα στην Ελλάδα που να θέλατε να δουλέψετε;

    «Θα ήθελα να δουλέψω για πολλές ομάδες στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για την πόρτα που θα ανοίξει. Θα ήθελα να δουλέψω με μία ομάδα που θα διεκδικεί την είσοδο της σε ευρωπαϊκούς θεσμούς».

    • Παλαιότερα υπήρχε η φήμη πως είχατε ένα «φλερτ» με τον Άρη, ισχύει αυτό;

    «Είχα ακούσει για τον Άρη, είχα επαφές με ανθρώπους που μου είχαν πει ότι υπήρχε ενδιαφέρον αλλά δεν υπήρχε κάτι επίσημο ποτέ. Ο Ατζέντης μου δέχθηκε κάποια τηλέφωνα από άλλες ομάδες αλλά δεν είχαν αυτό που έψαχνα».

      • · Κάτι που θα λέγατε για τους φίλους σας στην Ελλαδα,

      «Είμαι χαρούμενος που έχω ανθρώπους που νιώθω πως με αγαπούν στην Ελλάδα και το βλέπω σε μία απλή βόλτα που θα κάνω. Να είστε όλοι καλά και σας ευχαριστώ πολύ για όλα».


      Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

      Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
      Προτείνουμε
      This page might use cookies if your analytics vendor requires them.