Νότιγχαμ Φόρεστ: Εκσυγχρονίζει το γήπεδό της και αυξάνει κατά 10.000 τη χωρητικότητα του

Metrosport Team23 Ιουλίου 2022

Η επιστροφή της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League έχει θέσει σε εφαρμογή το πλάνο της διοίκησης να προχωρήσει στην ανακαίνιση του γηπέδου της.

Όπως έγινε γνωστό, η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη σχεδιάζει την αύξηση της χωρητικότητας του «City Ground» με μία νέα κερκίδα 10.000 θέσεων, η οποία υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμη πριν από το τέλος της σεζόν 2023/24.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του αγγλικού συλλόγου έχουν πάρει τη σχετική πολεοδομική άδεια, ώστε να γκρεμιστεί η κερκίδα «Πίτερ Τέιλορ» και να δημιουργηθεί μία νέα με όλες τις σύγχρονες παροχές. Εντός της εβδομάδας συνεδριάζει το συμβούλιο του Ράσκλιφ για να συζητήσει τις σχετικές προτάσεις για το συγκεκριμένο έργο.

«Όσον αφορά τη φάση, αναμένεται ότι η κερκίδα του Πίτερ Τέιλορ, θα κατεδαφιστεί στο τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής σεζόν», αναφέρει μια έκθεση που συντάχθηκε από την επιτροπή σχεδιασμού του Ράσκλιφ και προσθέτει.

«Πρόκειται να δρομολογηθεί σταδιακά η κατασκευή που μπορεί να επιτρέψει να λειτουργήσει πρώτα η κατώτερη βαθμίδα, με την πρόθεση ότι η ανώτερη κερκίδα θα είναι πλήρως λειτουργική μέχρι το τέλος της επόμενης ποδοσφαιρικής σεζόν».

Όσον αφορά το κόστος της δημιουργίας της συγκεκριμένης εξέδρας στο «City Ground», εκτιμάται πως θα είναι πάνω από 1 εκατ. λίρες (περίπου 1.175.239 ευρώ) για τη βελτίωση των τοπικών λεωφορείων, 200.000 λίρες για βελτιώσεις στην πρόσβαση με ποδήλατο και 150.000 λίρες για εργασίες σε αυτοκινητόδρομους κοντά στο στάδιο.

Η διοίκηση της Φόρεστ έχει εκφράσει την άποψη πως ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου, αυξάνοντας την χωρητικότητα κατά περίπου 5.000, θα ωφελήσει την πόλη με ένα ποσό της τάξης των 802 εκατομμυρίων λιρών (πάνω από 942 εκατ. ευρώ) μέχρι το 2032.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.