Νοσοκομεία Β. Ελλάδας: Επιχείρηση «ανάσα» -Ποια αδειάζουν από ασθενείς Covid-19

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2021

Επιχείρηση "ανάσα" θέτει σε εφαρμογή η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, εκμεταλλευόμενη την εικόνα ύφεσης που παρουσιάζει αυτό το διάστημα η πανδημία κορωνοϊού και την αυξημένη διαθεσιμότητα κλινών νοσηλείας. 

Στο εξής τα νοσοκομεία Ξάνθης και Κομοτηνής δεν θα να νοσηλεύουν νέα περιστατικά κορωνοϊού, αλλά θα τα παραπέμπουν στο νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή της Θράκης, το Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης. Σταδιακά, το ίδιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στο νοσοκομείο Δράμας, το οποίο θα εξυπηρετείται από αυτά της Καβάλας και των Σερρών, ενώ το Κιλκίς και η Χαλκιδική θα μεταφέρουν τους ασθενείς με COVID-19 στη Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο, που μπαίνει σε εφαρμογή με πρωτοβουλία του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση περιφερειακών νοσοκομείων που δέχτηκαν ασφυκτικές πιέσεις το τελευταίο δίμηνο, χωρίς σε ορισμένες περιπτώσεις να διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή και το εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια. 

Επίσης, ενόψει και του τρίτου κύματος της πανδημίας, στοχεύει να δώσει τις απαραίτητες "ανάσες" στο υγειονομικό προσωπικό, που εργάστηκε στα "κόκκινα" την περασμένη περίοδο, με συνεχόμενες βάρδιες, χωρίς άδειες και ρεπό. 

Η διάρκεια εφαρμογής του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από το αν και πότε θα ξεσπάσει το αναμενόμενο τρίτο κύμα, με την πρόβλεψη να οργανωθούν εκ νέου κλινικές COVID με επάρκεια κλινών στα νοσοκομεία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, εφόσον υπάρξει νέα έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων.

Το σχέδιο αφορά αποκλειστικά τα περιστατικά που νοσηλεύονται σε απλές κλινικές κορωνοϊού των συγκεκριμένων νοσοκομείων, οι οποίες σταδιακά θα αδειάσουν με την ολοκλήρωση της νοσηλείας όσων βρίσκονται σήμερα σ΄ αυτές, και όχι στις ΜΕΘ όσων νοσοκομείων διαθέτουν.

iatronet.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.