«Νωρίς να μιλάμε από τώρα για οριστική διακοπή»

Metrosport Team03 Απριλίου 2020

Ανοιχτά αφήνει, τουλάχιστον προς το παρόν, όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη συνέχιση ή τη διακοπή του Πρωταθλήματος της Super League 1 ο Γιώργος Μποροβήλος, σύμφωνα με όσα υποστήριξε μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Super League 1, κληθείς να σχολιάσει τις αποφάσεις της χθεσινής (2/4) τηλεδιάσκεψης της Λίγκας, υπογράμμισε πως το θέμα θα κριθεί οριστικά το επόμενο διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού, τονίζοντας πως στην παρούσα φάση δεν υφίσταται λόγος βιασύνης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πιθανότητα οριστικής διακοπής του Πρωταθλήματος: «Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Αφού οι συνεδριάσεις μπορούν να διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη, δεν μας κοστίζει να ξαναδούμε το θέμα μετά από 15-20 μέρες. Η πραγματικότητα στο ζήτημα του κορωνοϊού θα καθορίσει τις εξελίξεις. Εμείς δεν έχουμε λόγο να προτρέξουμε. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να πουν οι επιστήμονες σε 10-15 μέρες».

Για το τι θα συμβεί με την κατάταξη των ομάδων σε περίπτωση οριστικής διακοπής: «Ουδέποτε επιδίωξα να έχω εμπλοκή σε θέματα κανονισμών. Άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις έχουμε ακούσει κορυφαίους νομικούς να διατυπώνουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για διάφορα θέματα. Ο καθένας ερμηνεύει τους κανονισμούς όπως πιστεύει ή όπως τον συμφέρουν. Δουλειά των οργάνων της Λίγκας και της ΕΠΟ είναι, αν τα πράγματα οδηγηθούν προς τη διακοπή, να πάμε σε μια λύση. Για την ώρα, είναι νωρίς να μιλάμε ακόμη. Πρέπει να αφήσουμε τον χρόνο να μιλήσει».

«Καθαρές λύσεις αν οδηγηθούμε σε διακοπή»

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε στο Metropolis 95.5 και ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις χθεσινές αποφάσεις της Super League: «Τις αποφάσεις δεν τις παίρνουμε εμείς αλλά τα γεγονότα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα γεγονότα, βάσει των ανακοινώσεων του Υπουργείου Υγείας, λένε πως τον Απρίλιο θα είμαστε στην κορύφωση της πανδημίας. Η κυβέρνηση συνεχώς αυστηροποιεί τα μέτρα. Όταν οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ενδεχομένως η ύφεση να ξεκινήσει μέσα στον Μάιο, δεν μπορεί να μιλάμε για ποδοσφαιρική δράση νωρίτερα».

Για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση οριστικής διακοπής: «Όταν και αν αποφασιστεί η διακοπή πρέπει να πάμε σε καθαρές λύσεις. Ποιος είναι πρώτος, δεύτερος ή τελευταίος. Από την πλευρά της η Super League ως η μόνη αρμόδια θα πρέπει να αποφασίσει για το αν θα γίνει κάποια αναδιοργάνωση και γενικότερα το πλαίσιο ενόψει της επόμενης μέρας. Η ομάδα εργασίας δημιουργήθηκε για να μελετήσει αυτά τα θέματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.