Αδιανόητη εξέλιξη του ποδοσφαίρου με τον προσομοιωτή SoccerBot360 - Οι δυνατότητές του

Metrosport Team16 Φεβρουαρίου 2021

Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται διαρκώς, ωστόσο σε συνδυασμό με την τεχνολογία, πηγαίνει πλέον σε ασύλληπτα επίπεδα. Η Νόργουιτς θα γίνει η πρώτη ομάδα στην Αγγλία, η οποία θα εγκαταστήσει το SoccerBot360, ένα τεχνολογικό ποδοσφαιρικό… θαύμα που έχει στόχο να εξασκήσει σε απόλυτο βαθμό την ικανότητα των ποδοσφαιριστών να λαμβάνουν εκατοντάδες άμεσες και σωστές αποφάσεις στη διάρκεια ενός αγώνα. 

Επί της ουσίας πρόκειται για έναν εξομοιωτή, όμως ασφαλώς δεν είναι τόσο… απλό όσο ακούγεται από την απλή περιγραφή της λέξης. Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που θα γνωρίσουν τις ασύλληπτες ικανότητες του SoccerBot360 θα είναι και ο Δημήτρης Γιαννούλης.

Ο παίκτης «μπαίνει» στο γήπεδο

Το SoccerBot360 αποτελεί γερμανική τεχνολογία, η οποία κόστισε στη Νόργουιτς 750.000 λίρες και αναπτύσσει δεξιότητες και χρόνους αντίδρασης των ποδοσφαιριστών.

Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο κυκλικό χώρο 80 τετραγωνικών μέτρων, με 10 μέτρα διάμετρο που περιβάλλεται από video wall HD 360 μοιρών και ύψους 2,5 μέτρων (!) στο οποίο και προβάλλονται εικόνες με ρεαλιστικά προπονητικά παιχνίδια, αλλά και σενάρια αγώνων και ελέγχεται από μια ειδική εφαρμογή iPad.

Μέσω αυτού οι προπονητές μπορούν να βάλουν τους παίκτες τους σε καταστάσεις αγώνα, να συζητήσουν και να εφαρμόσουν τις τακτικές τους, επαναλαμβάνοντας το σχέδιο παιχνιδιού τους.

Σε ρεαλιστικές συνθήκες αγώνα!

Στον φουτουριστικό προσομοιωτή SoccerBot360 ο παίκτης στέκεται στο κέντρο του και υποβάλλεται σε διαδραστικές προπονητικές ασκήσεις με μπάλα στο 360 μοιρών video wall, αναπτύσσοντας την ταχύτητα αντίδρασης, την ταχύτητα λήψης αποφάσεων, την πραγματοποίηση σωστών μεταβιβάσεων και την ανάπτυξη της περιφερειακής όρασης. Στόχος του SoccerBot360 είναι να βάλει τον ποδοσφαιριστή σε ακριβείς-ρεαλιστικές συνθήκες ενός αγώνα, εκεί δηλαδή που πρέπει να επεξεργαστεί γρήγορα και σωστά τις κινήσεις του ιδίου, των συμπαικτών του, αλλά και των αντιπάλων, ώστε να πάρει τη σωστή απόφαση αφενός, αλλά και να την πράξει σωστά αφετέρου.

Μεταξύ των επιλογών ένας παίκτης μπορεί να χτυπήσει κινούμενους στόχους, να πραγματοποιήσει σειρά από διαδοχικά σου σε τέρματα ή να «διαχειριστεί» ένα αγωνιστικό σενάριο που θα επιλέξει ο προπονητής του, στο οποίο θα μπορεί να επικοινωνεί και να ζητά ο Coach συγκεκριμένα πράγματα από εκείνον σε επίπεδα τακτικής.


«Ανάλυση και βελτίωση δεξιοτήτων»

Το SoccerBot360 αποτελεί «εργαλείο» που ήδη χρησιμοποιούν και βλέπουν επιτυχή αποτελέσματα ομάδες της γερμανικής Bundesliga, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Λειψεία, αλλά και ακαδημίες, όπως αυτή της Red Bull στο Σάλτσμπουργκ.

Ο δημιουργός-προγραμματιστής του, Ντάνιελ Χίλντ δήλωσε για το SoccerBot360: «Έχουμε πρωτοπορήσει με νέες τεχνικές όχι μόνο για την ανάλυση των γνωστικών δεξιοτήτων και των κινητικών ικανοτήτων ενός παίκτη, αλλά και για τη βελτίωσή τους». Το SoccerBot360 έχει εξασφαλίσει την άδεια να προσομοιώνει όλες τις ομάδες της της Bundesliga και του Champions League και τα βίντεο του μπορούν να αναπαραχθούν κατά βούληση, με τεχνολογία αντίστοιχη των βιντεοπαιχνιδιών της FIFA!

Πηγή: dailymail.co.uk

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.