Νώντας Παπαντωνίου: «Θα παλεύω σε κάθε ματς στον Ηρακλή»

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο Nώντας Παπαντωνίου καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή.
Ο 32χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στην φετινή σεζόν του «Γηραιού», το μπάσκετ στην Ελλάδα, την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες αλλά και τα χαρακτηριστικά στον τρόπο παιχνιδιού του.

Για τις εμπειρίες του στο εξωτερικό και την Ελλάδα:

«Στο εξωτερικό ο αθλητισμός είναι περισσότερο σαν ψυχαγωγία ενώ εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν απαιτήσεις για άμεσα αποτελέσματα και δυσκολεύεται να δεχτεί την ήττα.»

Για τον ερχομό του στον Ηρακλή και την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα:

«Ο Ηρακλής είναι μια πολύ ιστορική η ομάδα, δυστυχώς ξεκινήσαμε αργά, μόλις χθες κάναμε την πρώτη προπόνηση αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα.»

Για την τωρινή και την επόμενη γενιά στην Εθνική και το Ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με άλλα:

«Η δικιά μας η γενιά είχε πολύ ταλέντο. Αλλά στις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με τότε φταίει και το πρωτάθλημα αλλά και οι αθλητές. Ο αθλητής με τα πρότυπα που βλέπει και τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα social media, επηρεάζεται αρνητικά. Σαν πρωτάθλημα μένουμε πίσω και με την είσοδο των 7 ξένων σε σχέση με άλλα, όπως η Ρουμανία που έπαιξα, ωστόσο για την επόμενη "φουρνιά" της Εθνικής είμαι αισιόδοξος.»

Για τις μικρές κατηγορίες στο μπάσκετ και νεαρές ηλικίες και την εκμάθηση του αθλήματος:

«Αυτό που διαφέρει σε σχέση με εμάς είναι ότι δεν βγαίνουν τα παιδιά έξω, κάθονται με τα κινητά μέσα και δεν παίζουν έξω στις αλάνες για να βελτιωθούν ατομικά όπως γινόταν στην γενιά μου. Οπότε πιστεύω είναι στον κάθε άνθρωπο»

Για το πάθος του και τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του:

«Για μένα όλοι ήξεραν ότι μεγάλωσα σε οικογένεια Παναθηναϊκών, αλλά πρέπει να τιμάς την ομάδα που βρίσκεσαι γι΄ αυτό όπου και να παίζω δίνω το 100% και έχω μεγάλο πάθος. Καμιά φορά ξεφεύγω πάνω στο παιχνίδι αλλά είναι κάτι αναμενόμενο με την ένταση που αγωνιζόμαστε και θα πρέπει να είναι κατανοητό από το κοινό γιατί και εμείς ακούμε πολλά κατά την διάρκεια των αγώνων. Ποτέ δεν θέλω να λαϊκίζω αλλά θέλω να χαίρομαι το μπάσκετ γιατί το αγαπάω»

Για τους στόχους του Ηρακλή και αν μπορεί να διεκδικήσει άμεσα την άνοδο:

«Χρειάζεται πολύ χρόνο για την ομάδα γιατί χτίστηκε τελευταία στιγμή. Εγώ προσωπικά θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Έχει εξελιχθεί πλέον η Α2 είναι μια κατηγορία που δεν την γνωρίζω αλλά με την βοήθεια των εμπειρότερων παικτών μπορούμε να δεθούμε και να παλεύουμε κάθε ματς. Πρόκειται για μια μεγάλη σεζόν γενικά οπότε μακροπρόθεσμα έχουμε χρόνο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.