Non stop Sastre

Γιώργος Πετρίδης22 Φεβρουαρίου 2023

Δεν έχει τη λάμψη του Κωνσταντέλια ή του Κουλιεράκη. Δεν εντάσσεται σταθερά στους διακριθέντες και του εν δυνάμει MVP του ΠΑΟΚ όπως ο Ίνγκασον, ο Κοτάρσκι και ο Ολιβέιρα. Δεν είναι ότι ο Ζίβκοβιτς και ο Νάρεϊ στις θέσεις τους, στα άκρα της επίθεσης. Ο Ζοάν Σάστρε δεν ανήκει, προς το παρόν τουλάχιστον, σε μία καμία από αυτές τις κατηγορίες. Αν θα έπρεπε να τον εντάξει κανείς σε κάποια, θα έπρεπε να δημιουργήσει μία όπως αυτή: Ο άνθρωπος που μας διέψευσε όλους.

Δεν πέρασες πολύς καιρός από τότε που ήταν σχεδόν κοινά αποδεκτό ότι ο Ισπανός μπακ ήταν μία αποτυχημένη επιλογή του Ζοσέ Μπότο. «Τι του βρήκε και τον έφερε;» ή «Πόσους τέτοιους έχουμε στις ακαδημίες» ήταν κάποιες από τις ατάκες που έβρισκες εύκολα στα social media ή άκουγες ακόμη και στον «αέρα» του Metropolis από φίλους του ΠΑΟΚ. Δεν μιλάμε για μία περίοδο πολύ μακρινή.

Ήταν 9 Οκτωβρίου, κάτι λιγότερο από πέντε μήνες πριν, όταν ο Σάστρε έμεινε έξω από την αποστολή του αγώνα στη Λιβαδειά. Ο ΠΑΟΚ είχε ακόμη υγιείς, ενεργούς και βασικούς τον Λύρατζη και τον Τσαούση που έπαιξαν στα άκρα της άμυνας του. Ο δεύτερος αντικαταστάθηκε στην πορεία από τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Ήταν το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος στο οποίο ο Σάστρε δεν ήταν καν στην αποστολή ενώ πριν από αυτά είχε περιοριστεί σε ένα 10λεπτο παρουσίας στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό και ένα ακόμη 15λεπτο στο ματς με τον Ατρόμητο. «Πλήρωσε» και αυτό, ως ενός σημείο, το «μάρμαρο» της ήττας στο πρώτο ματς της σεζόν στη Σόφια, στο οποίο ήταν βασικός. Έπρεπε να περάσουν τρεις σχεδόν μήνες για να ξαναπάρει φανέλα βασικού.

Μπορεί να μοιάζει σκληρό ή κυνικό όμως στον επαγγελματικό αθλητισμό που ο καθένας περιμένει τις ευκαιρίες του, ο Σάστρε πήρε τις δικές του όταν έπαψε να υπάρχει πια ανταγωνισμός στη θέση του. Οι δύο απανωτοί τραυματισμοί του Λευτέρη Λύρατζη που από τις 30 Οκτωβρίου έκανε δύο παιχνίδια Πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου, μετρώντας 102 αγωνιστικά λεπτά σε τέσσερις μήνες, άνοιξαν αναπόφευκτα τον δρόμο στον Ζοάν Σάστρε που από τότε παίζει… non stop.

Από το παιχνίδι της 30ής Οκτωβρίου με την ΑΕΚ, ο Ισπανός έμεινε εκτός μόνο από το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Έκανε εννιά 90λεπτα Πρωταθλήματος και δύο 90λεπτα Κυπέλλου (με τον Παναθηναϊκό) καταφέρνοντας να εξελιχθεί σε μία σταθερά του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, όχι μόνο ως επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας αλλά και ως προσφορά.

Πέντε γκολ παθητικό σε 17 ματς και 1.400’ με τον Ισπανό στο χορτάρι!

Προφανώς δεν μπορεί και να το πιστωθεί με συγκεκριμένο… ποσοστό αλλά δεν μπορεί παρά να επισημανθεί μία σπουδαία αμυντική επίδοση του ΠΑΟΚ σε αυτό το σερί του Ισπανού. Σε αυτό το τελευταίο τετράμηνο, από το ματς του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ, με τον ίδιο παρόντα στο γήπεδο σε συνολικά 17 ματς Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, σε περίπου 1.400 αγωνιστικά λεπτά, ο Δικέφαλος δέχτηκε μόνο τρία γκολ! Τα δύο από την ΑΕΚ στην OPAP Arena, τα δύο από τον Λεβαδειακό στην Τούμπα και εκείνο από τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς Κυπέλλου στη Λεωφόρο, αφού έγινε αλλαγή στην Τρίπολη πριν τα δύο απανωτά γκολ του Αστέρα.

Κατά μέσο όρο, ο Ζοάν Σάστρε δίνει στον ΠΑΟΚ στα 17 ματς του Πρωταθλήματος…

Η option που ενεργοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι έκανε τον Ζοάν Σάστρε παίκτη του ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2026 και, όπως πλέον είναι φανερό, του έδωσε μία αξιόπιστη λύση στα άκρα της άμυνας του για τρία ακόμη χρόνια….

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.