Ο τραυματισμός του Μπράμπετς διαφοροποιεί το πλάνο του Τερζή για τον «τελικό» με τον ΠΑΟ

Γιώργος Στράντζαλης12 Φεβρουαρίου 2023

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για τον αποψινό “τελικό” με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο Γιακούμπ Μπράμπετς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, δεν ακολούθησε τις τελευταίες δύο προπονήσεις της ομάδας και έμεινε εκτός αποστολής.

Αναμφίβολα πρόκειται για σοβαρότατη απουσία καθώς ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας στη διάρκεια της σεζόν συνθέτοντας με τον Φαμπιάνο ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα δίδυμα στόπερ της Super League.

Ελλείψει άλλων επιλογών στο ρόστερ αλλά και γιατί το “πείραμα” με τον Πίρσμαν σε ρόλο κεντρικού αμυντικού όσες φορές δοκιμάστηκε δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα, ο Νικολά Ενκουλού θα επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας έπειτα από τρεις μήνες καθώς η τελευταία συμμετοχή του ήταν στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έπειτα, προέκυψε ο σοβαρός τραυματισμός του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που τον άφησε εκτός δράσης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ενκουλού επρόκειτο να επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, λόγω της τιμωρίας του Φαμπιάνο. Τελικώς θα το κάνει μία εβδομάδα νωρίτερα.

Από εκεί και πέρα, ο Μόουζες Οντουμπάτζο θα αγωνιστεί στη δεξιά πλευρά και στην αντίστοιχη αριστερή, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Μπράντλεϊ Μαζικού καθώς γι’ αυτή την πτέρυγα ο Τερζής θέλει full back με ταχύτητα για να ανταποκριθεί και στις αμυντικές ευθύνες.

Τα περισσότερα ερωτηματικό στο πλάνο του Τερζή προέρχονται από την επιθετική γραμμή, η οποία αν μη τι άλλο προβληματίζει και ο Βεροιώτης προπονητής αναζητεί τρόπους να κάνει την ομάδα του πιο αποτελεσματική.

Ο Άρης δεν σκόραρε στους έξι από τους τελευταίους οκτώ αγώνες κι αν μη τι άλλο αυτό στοιχειοθετεί πρόβλημα. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι πιθανόν ο Γκρέι να μην είναι στις βασικές επιλογές και να αντικατασταθεί από τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης, ενώ δεν αποκλείεται ο Μαυριτανός να βρεθεί στις πλευρές.

Ένα σενάριο ωστόσο με λιγότερες πιθανότητες να γίνει πράξη. Εκεί θα βρεθούν εκτός απρόοπτου ο Ματέο Γκαρσία με τον Ιτούρμπε και στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Ετέμπο-Νταμπό και Νταρίντα. Το πλεονέκτημα για τον Τερζή συγκριτικά με τον Άλαν Πάρντιου είναι ότι ο Έλληνας τεχνικός θα έχει περισσότερες αξιόπιστες επιλογές στον πάγκο

(βλ. Πάλμα, Καμάτσο, Χριστοδουλόπουλο), κάτι που μπορεί να τον διευκολύνει στο κομμάτι της διαχείρισης του ντέρμπι σε ροή αγώνα.

Το αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεδομένα έχει αποκτήσει χαρακτήρα “τελικού” για τους Κιτρινόμαυρους, που ήδη έχουν μετρήσει πολλές απώλειες κι αν θέλουν ν’ αλλάξουν το μομέντουμ της ομάδας τότε αυτή είναι η ευκαιρία τους.

*Στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσε η αποστολή της ομάδας, έγινε χθες το βράδυ η κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά παρουσία του Θόδωρου Καρυπίδη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.