Νίτσας: «Είμαστε στο τέλος της ανηφόρας - Μιας μορφής κανονικότητα στα τέλη Απριλίου»

Metrosport Team29 Μαρτίου 2021

Ο κ. Νίτσας, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μίλησε στο Metropolis 95.5 και τον Δημήτρη Κανελλάκη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.  

«Η κατάσταση δυστυχώς, παρότι είμαστε σε ένα συνεχιζόμενο lockdown εδώ και εβδομάδες, δεν δείχνει να αποκλιμακώνεται. Είμαστε σε μία σταθερά, μικρή μεν, αλλά ανοδική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου και αυτό αντικατοπτρίζεται από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Δεν έχουμε την εικόνα που έχει η Αθήνα, που ελπίζω να μην την δούμε στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει, όμως, να προσπαθήσουμε όλοι και να μην προσπαθούμε το αντίθετο» είπε αρχικά και συνέχισε: 

«Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί να δούμε πώς θα πάνε τα κρούσματα και οι εισαγωγές, το ισοζύγιο εισαγωγών-εξιτηρίων. Να το βλέπουμε μέρα με την μέρα. Έχουμε αισιόδοξα μηνύματα, όπως η βελτίωση του καιρού, κάτι που αν τηρούμε και τα μέτρα είναι πολύ θετικό και οι εμβολιασμοί που προχωρούν στις ευπαθείς ομάδες. Νομίζω ότι είμαστε στο τέλος της ανηφόρας και στο τέλος του επόμενου μήνα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μίας μορφής κανονικότητας. Είναι δύσκολη εξίσωση τι θα ανοίξει και με ποια χρονική σειρά. Δεν είναι εύκολο να το πει κανείς σήμερα για μετά από μία εβδομάδα ή 15 μέρες. 

Φάνηκε από τα στοιχεία που έχουμε ότι η αγορά και το click away τον Δεκέμβριο δεν επιδείνωσαν την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας. Θα πρέπει να σκεφτούμε το άνοιγμα της αγοράς. Εδώ και ένα χρόνο είμαστε σε πτώση του παραγωγικού ιστού. Αν, φυσικά, τα πράγματα θα είναι σε μία μικρή πτωτική πορεία. Θα το έβαζα και πιο πριν το άνοιγμα των σχολείων».

Ακούστε παρακάτω όλη την συνέντευξη


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.