Νιόπλιας: «Ο Κωνσταντέλιας είναι φανταστικό ταλέντο, το Αργεντινή-Γαλλία είναι ο κορυφαίος αγώνας όλων των εποχών»

Metrosport Team19 Δεκεμβρίου 2022

Ο προπονητής Νίκος Νιόπλιας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για τον Λιονέλ Μέσι και το θρίαμβο της Αργεντινής, για όσα συνέβησαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ενώ αναφέρθηκε και στον Κωνσταντέλια του ΠΑΟΚ.

Αρχικά όσα είπε: «Ο τελικός Αργεντινή-Γαλλία ήταν ο κορυφαίος αγώνας όλων των εποχών, ήταν ο καλύτερος τελικός. Το φετινό ήταν το καλύτερο Μουντιάλ. Ο πρώτος λόγος είναι ότι έγινε αυτήν την εποχή και οι παίκτες είναι φρέσκοι. Επίσης, δεν ήταν κανένας απογοητευμένος γιατί κανένας δεν έχασε το πρωτάθλημα της χώρας του ή το Champions League. Δεύτερον έφυγαν από τις ομάδες τους και πήγαν να παίξουν παιχνίδια κατευθείαν, δεν πήγαν να κάνουν προετοιμασία». 

Για τους κορυφαίους όλων των εποχών: «Το Μουντιάλ του 1986 δεν θα ξανά κάνει παίκτης όπως ο έκανε ο Μαραντόνα, ήταν ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής. Επίσης, σπουδαία προσωπικότητα και σπουδαίος παίκτης ήταν και ο Ζιντάν, σκόραρε σε δύο τελικούς. Μακάρι να βγουν και άλλοι παίκτες όπως ο Εμπαπέ, γιατί αυτοί είναι οι παίκτες του μέλλοντος. Το να χτυπάς τρία πέναλτι σε τελικό Μουντιάλ και να τα βάζεις δεν είναι απλό, θέλει μέταλλο». 

Για το Μουντιάλ του 1994: «Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 κάναμε 2,5 ώρες να πάμε από το ξενοδοχείο στο γήπεδο που παίζαμε με την Αργεντινή, νομίζαμε δεν θα φτάσει. Τώρα οι αποστάσεις ήταν πολύ μικρότερες».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την απόφαση του Σάντος: «Παίκτες τέτοιου επιπέδου δεν τους ακουμπάς, δεν τους ενοχλείς με τίποτα. Αυτή είναι άποψή μου, μετά από αυτό άρχισαν τα προβλήματα. Τον Ρονάλντο τον έβαλαν επιθετικό στο πρώτο παιχνίδι, όπου κερδίζει το πέναλτι και ευστοχεί, στο δεύτερο συμμετέχει στο γκολ του Φερνάντες που κάνει την κεφαλιά, την ακούμπησε, δεν την ακούμπησε, είχε συμμετοχή».

Για την Ελλάδα: «Έχουμε θέση σε Μουντιάλ, παίξαμε πριν τέσσερα χρόνια με την Κροατία στα μπαράζ για το Μουντιάλ του 2018, και η Κροατία έφτασε μέχρι τον τελικό». 

Για τον Κωνσταντέλια: «Ο ΠΑΟΚ λειτούργησε πολύ καλά και πήρε όλους τους καλούς νεαρούς και τους προώθησε στην πρώτη ομάδα. Ο Κωνσταντέλιας είναι φανταστικό ταλέντο, όσο μεγαλώνει έχω την εντύπωση ότι θα γίνεται πιο καλός στη θέση πίσω από τον επιθετικό. Τον είδα 3-4 φορές και μου άρεσε πάρα πολύ. Τέτοιοι παίκτες πάντα χρειάζονται».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.