Νινούα: «Το EURO είναι ένα όνειρο για την Γεωργία, ο Κωνσταντέλιας είναι ο Κβαρατσχέλια της Ελλάδας»

Κώστας Πετρωτός25 Μαρτίου 2024

Στο τέλος της σεζόν συμπληρώνει τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, οπότε γνωρίζει πολύ καλά πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως εκπρόσωπος του γεωργιανού ποδοσφαίρου στην πατρίδα μας, είναι από τους καταλληλότερους να σχολιάσουν τον αυριανό (26/3) τελικό για την πρόκριση στα τελικά του EURO ανάμεσα στην εθνική ομάδα της πατρίδας του και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

Άλλωστε στις δύο ομάδες αγωνίζονται και ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει υπάρξει συμπαίκτης. Οπότε του δώσαμε τον λόγο και ο Νίκα Νινούα καταθέτει τις απόψεις του στο metrosport.gr.

Ο 25χρονος μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε για το τι σημαίνει το αυριανό ματς για τους Γεωργιανούς, το τι λέει στους συμπατριώτες του για την εθνική Ελλάδας, αλλά και τους Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη που γνωρίζει από την παρουσία του στον Δικέφαλο.

-Νίκα, θα θέλαμε να μας πεις πώς βλέπουν στην πατρίδα σου, στην Γεωργία, τον αυριανό τελικό...

«Καταρχάς, θα ήθελα να πω Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα που γιορτάζει σήμερα… Εμείς έχουμε την ευκαιρία να πάμε στα τελικά του EURO για πρώτη φορά και κατά συνέπεια αυτό το ματς με την Ελλάδα σημαίνει τα πάντα για τον λαό της Γεωργίας. Όλη η χώρα περιμένει πώς και πώς το παιχνίδι, είναι ένα όνειρο για μας που μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Εχουν ήδη εξαντληθεί τα 55.000 εισιτήρια, πουλήθηκαν τα πάντα και η Γεωργία ζει στους ρυθμούς του αγώνα».

-Εσύ προσωπικά πώς βλέπεις το παιχνίδι;

«Και για μένα είναι το ίδιο όπως και για κάθε Γεωργιανό. Αν έπαιζα θα έκανα και εγώ τα πάντα για τη νίκη. Αλλωστε σε 3, 4 μήνες μπορεί να είμαι εκεί στην πατρίδα, οπότε να το ζήσω και εγώ από κοντά».

-Εχεις παλιούς συμπαίκτες στην εθνική ομάδα; Σε κάλεσαν να μάθουν πληροφορίες για την εθνική Ελλάδας;

«Η Γεωργία είναι μία μικρή χώρα, όλοι γνωριζόμαστε, αλλά έχω και πολλούς γνωστούς στην Εθνική. Ναι, αρκετοί επικοινώνησαν μαζί μου και με ρώτησαν να τους πω λεπτομέρειες για την εθνική σας...»

-Τι τους είπες;

«Ότι η εθνική Ελλάδας είναι μία πολύ καλή ομάδα, δυνατή σε όλες τις γραμμές, στην άμυνα, το κέντρο και την επίθεση. Ότι είναι ένα πολύ συμπαγές σύνολο, μία δυνατή ομάδα και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν μίλησα μεμονωμένα για κάποιους παίκτες, γιατί η Ελλάδα είναι πολύ καλή ως σύνολο».

-Δεν μίλησες μεμονωμένα για παίκτες, φαντάζομαι, όμως, θεωρείς κίνδυνο για τους συμπατριώτες σου παίκτες που ξέρεις από τον ΠΑΟΚ όπως ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης, αν είναι τελικά σε θέση να παίξει…

«Φυσικά, γιατί μιλάμε για πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Κωνσταντέλιας είναι ένας υψηλού επιπέδου μεσοεπιθετικός και ο Κουλιεράκης ένας πολύ δυνατός αμυντικός που βάζει και γκολ και αυτό είναι ένα πολύ καλό στοιχείο για εκείνον».

-Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο Κβαρατσχέλια. Τον θεωρείς την μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα;

«Ο Κβαρατσχέλια είναι απειλή για κάθε ομάδα της Serie A, έτσι τον βλέπει και το big-5 στο ιταλικό πρωτάθλημα, είναι λογικό να είναι απειλή και για την Ελλάδα, καθώς είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής...».

-Μιας και αναφερθήκαμε σε Κβαρατσχέλια και Κωνσταντέλια που είναι πιο νέος και τώρα έχει αρχίσει και αναγνωρίζεται το ταλέντο του διεθνώς, θα μπορούσες να πεις ότι ο Ντέλιας είναι ο Κβαρατσχέλια της Ελλάδας;

«Ναι, μπορώ να το πω, ο Κωνσταντέλιας είναι ο Έλληνας Κβαραχτσέλια, είναι μία παρόμοια περίπτωση παίκτη για την χώρα σας».

-Τι παιχνίδι περιμένεις; Θα κριθεί στο ποιος θα σκοράρει ή βλέπεις να έχει αρκετά γκολ το ματς; Ποιο θεωρείς κλειδί της επιτυχίας;

«Να σου πω την αλήθεια περιμένω ότι και οι δύο ομάδες θα σκοράρουν, βλέπω να μπαίνουν δύο, τρία γκολ στο ματς. Για μένα το κλειδί είναι να παλεύεις. Όπως σε κάθε ματς, έτσι και σε αυτό τον τελικό, όποιος μοχθήσει περισσότερο θα κερδίσει το παιχνίδι».

-Κάτι τελευταίο… Όταν κυκλοφορείς στον δρόμο, στην Θεσσαλονίκη σε σταματάνε να σου μιλήσουν για το παιχνίδι; Και τι τους απαντάς;

«Φυσικά, πολύς κόσμος με σταματά και τους λέω ότι η Γεωργία θα κερδίσει την Ελλάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.