Νίκος Τσουμάνης: Το μεγάλο βήμα στον Άρη - Ο ποδοσφαιρικός «πατέρας» Μάντζιος!

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2021

Πένθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά την τραγική είδηση του θανάτου του Νίκου Τσούμανη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σήμερα (5/10) το πρωί στη μαρίνα της Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά.

Ο 31χρόνος, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Μακεδονικού μέχρι που μετακινήθηκε στην Ξάνθη για να αγωνιστεί στην U20 του συλλόγου. Στη συνέχεια, «επαναπατρίστηκε» στην ομάδα του Μακεδονικού και πήρε χρόνο συμμετοχής στην Γ΄ κατηγορία.

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε με την Ξάνθη, όπου πήρε και τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα των ακριτών στην Super League 1, σκοράροντας ένα τέρμα. Ακολούθησε η μεταγραφή του στον ΑΟΚ Κέρκυρας το 2012 στην πρώτη κατηγορία, έχοντας αγωνιστεί 22 φορές ως αριστερός οπισθοφύλακας.

Το μεγάλο «βήμα» έγινε το καλοκαίρι του 2013, καθώς ο Νίκος Τσουμάνης υπέγραψε με τον Άρη, καταγράφοντας 23 συμμετοχές, έχοντας πετύχει ένα τέρμα κόντρα στον Πανθρακικό του Άκη Μάντζιου την ίδια σεζόν, σε μια αναμέτρηση που είχε λήξει 2-2.


Τον επόμενο χρόνο, πήρε μεταγραφή για τον Πανθρακικό για να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Με την ομάδα της Κομοτηνής, κατέγραψε 25 συμμετοχές, έχοντας πετύχει ένα τέρμα και δύο ασίστ.


Το 2015 επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη για την ομάδα της καρδιάς του, τον Άρη μετά από το πέρασμα του από την Βέροια και πήρε λεπτά συμμετοχής σε 13 παιχνίδια. Μετά από τρία χρόνια πήρε μεταγραφή για τον Απόλλων Πόντου για να αγωνιστεί στην Super League 2 και την Football League.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η Τρίγλια όπου κατέγραψε μόνο τρεις συμμετοχές, αφού το πρωτάθλημα διακοπή λόγω κορωνοϊού. Η τελευταία ομάδα του, ήταν ο Μακεδονικός, ο οποίος ήταν και ο σύλλογος που ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Metropolis 95,5, δεν είχε κρύψει τα «κιτρινόμαυρα» του συναισθήματα και τις πολύ καλές σχέσεις με τον νυν προπονητή του Άρη, Άκη Μάντζιο, καθώς είχαν συνεργαστεί στην θητεία του στον Πανθρακικό και Κέρκυρα, ενώ τον είχε αποκαλέσει ποδοσφαιρικό πατέρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.