Νίκος Λιάκος: «Ανεπίτρεπτο ο ΠΑΟΚ να είναι κάτω από τον Παναθηναϊκό»

Metrosport Team15 Φεβρουαρίου 2021

Τον προβληματισμό του για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ εξέφρασε μέσω του Metropolis 95.5 ο Νίκος Λιάκος, παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΣ και μέλος του Δικεφάλου στο Πρωτάθλημα του 1985. «Είχα έρθει στον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο του '84, που πήραμε το Πρωτάθλημα. Το θέμα είναι ότι ήρθα στον ΠΑΟΚ όταν ο ΠΑΣ έπαιζε Β' Εθνική. Είχα παικταράδες τότε για συμπαίκτες, όπως ο Δαμανάκης, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Κωστίκος κ.α. Προπονητής ήταν ο Σκότσικ. 

Έχω εικόνες, αλλά έχω χάσει την φωτογραφία που σηκώναμε το Πρωτάθλημα. Έβαλα μέχρι και ανθρώπους στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσα να την βρω. Εκείνο το παιχνίδι ήταν μέσα στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό. Είχε γίνει χαμός. Ελικόπτερα πετούσαν από πάνω, χαμός. Αρχηγός ήταν ο Ιωσηφίδης» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τότε ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς Έλληνες και πολύ καλό πάγκο. Για μένα δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίρνει ένα Πρωτάθλημα κάθε 15 χρόνια, να παίρνει ένα και μετά να εξαφανίζεται. Δεν μπορεί να είναι στην ίδια βαθμολογική θέση με την ΑΕΚ, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Έπρεπε να είναι μαζί με τον Ολυμπιακό, να διεκδικεί το Πρωτάθλημα. 

Έχει οικονομικά προβλήματα; Δεν έχει. Έχει καλούς παίκτες, αλλά δεν θέλω να αναφέρω ονόματα. Ο Μέσι να είσαι πρέπει να γυαλίζει το μάτι σου. Πείτε μου τον λόγο. Δεν υπάρχει χημεία, φταίει ο προπονητής, φταίει ο κόσμος; Βέβαια, δεν παίζουν και με κόσμο τώρα, είναι δύσκολο. 

Αλλά, πάντως, είναι ανεπίτρεπτο -αν δεν κερδίσει σήμερα τον ΠΑΣ- να είναι κάτω από τον Παναθηναϊκό. Εγώ λέω αυτό που αισθάνομαι. Κάποιες φορές ο ΠΑΟΚ έχει πολύ άσχημη απόδοση. Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι αντίθετο από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΠΑΣ είναι μία καλή ομάδα, δουλεμένη, χωρίς ποιοτικούς παίκτες, αλλά που γυαλίζει το μάτι τους. Σήμερα αν ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλός θα αντιμετωπίσει πρόβλημα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.