Νίκος Κολιοφούκας: Το ταξίδι των 800 χιλιομέτρων, ο παππούς και ο Πασχαλάκης!

Χάρης Εμμανουηλίδης06 Μαρτίου 2022

Μία διαφορετική ιστορία που δείχνει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά 90 αγωνιστικά λεπτά διαδραματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο γήπεδο της Δράμας όταν η ομάδα της Δόξας αντιμετώπισε τον Πανδραμαϊκό, σε ένα ντέρμπι το οποίο δεν έμεινε στην ιστορία για το τελικό 1-1 αλλά για το ταξίδι 800 χιλιομέτρων που έκανε ένας 80χρονος από τα Γιάννενα ώστε να συναντήσει για πρώτη φορά την… αγάπη του Δόξα Δράμας και να δει τον εγγονό του να παίζει στους «Μαυραετούς».

Ο παππούς, Νίκος Κολιοφούκας, ξεκίνησε από τα Γιάννενα με στόχο να δει τον εγγονό του, επίσης Νίκο Κολιοφούκα, να αγωνίζεται με την Δόξα και όπως μας λέει εξηγεί ο γκολκίπερ της ομάδας της Δράμας ήταν μία ξεχωριστή στιγμή. Ο 25χρονος γκολκίπερ μας μιλάει επίσης για τη δική του παρουσία στην ομάδα της Δόξας αλλά και την κοινή του παρουσία με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metrosport.gr:

Νίκο, πως από τα Γιάννενα βρέθηκες στην Δόξα Δράμας;

«Ήρθα από τον Θεσπρωτό το καλοκαίρι, με την ομάδα να είναι στη Β Εθνική, ωστόσο λίγο αργότερα τα πράγματα άλλαξαν. Εν συνεχεία οι περισσότεροι που ήταν στον σύλλογο για να αγωνιστούν στη Superleague 2, έφυγαν, και εμείς συνεχίσαμε με νεαρά παιδιά από τη Δράμα και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Για εμάς δεν ήταν ο καλύτερος γύρος για την ιστορία της ομάδας, αλλά τώρα στον δεύτερο γύρο τα πάμε καλά ωστόσο θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Έχουμε προσθέσει και έμπειρους παίκτες όπως ο Κυριακίδης, ο Μοδούρογλου και ο Φιλανδός στόπερ που ήρθε ο Κατσαμάγκα. Έχει βαριά φανέλα και οι αντίπαλοι δίνουν το 200% απέναντι μας, είμαστε στην κόψη του ξυραφιού σαν ομάδα και ελπίζω να τα καταφέρουμε να σωθούμε. Εγώ ενώ μπορούσα να φύγω, έμεινα για να βοηθήσω την ομάδα. Την αγάπη που βιώνω εδώ στην ομάδα δεν θέλω να φύγω».

Πως προέκυψε από τον παππού η αγάπη για τη Δόξα;

«Το καλοκαίρι βλέπαμε Champions League και τον ρώτησα, ‘’Παππού τι ομάδα είσαι;’’ και ο ίδιος μου απάντησε «Δεν θα πιστέψεις τι ομάδα είμαι, είχα μία κονκάρδα που είχε το τριφύλλι για σήμα και μου άρεσε, ήμουν μικρός και συλλέκτης από χαρτάκια της Δόξας Δράμας». Εγώ δεν τον πίστευα γιατί ήξερα ότι η Δόξα έχει σήμα τον αετό και τον αμφισβήτησα. Την επόμενη ημέρα με πήρε ο Κατσαβάκης να μου πει για το ενδιαφέρον της ομάδας. Απίστευτη σύμπτωση. Πήγα στην ομάδα, κάναμε προετοιμασία και όταν επιστρέψαμε από την προετοιμασία και είδα στα γραφεία το παλιό σήμα με το τριφύλλι»

Τι άλλο σου είχε πει για την ομάδα και το πως την επέλεξε;

«Θυμάμαι να μου λέει χαρακτηριστικά, ‘’Είμαι δόξα γιατί έχει ωραίους παίκτες που αναδεικνύει και πάνε έπειτα στις μεγαλύτερες ομάδες και στην Εθνική. Έχει ωραία «παικτακτιά. Είχε φαγωθεί να έρθει αλλά ακύρωσε ο θείος την εκδρομή στην αρχή, ξενέρωσε και τον έφερε η ξαδέρφη μου με τον πατέρα μου. Ήταν η πρώτη φορά που με είδε στη Δόξα, με είχε δει σε άλλες ομάδες και το συνδύασε πολύ ωραία και για πρώτη είδε τη ομάδα».

Όταν ήσουν στα Γιάννενα, συνυπήρξες για ένα χρονικό διάστημα με τον Πασχαλάκη, τι έχεις κρατήσει;

«Ήμασταν με τον Πασχαλάκη , είναι τερματοφυλακάρα και πολλές φορές του έχει ασκηθεί κριτική για πράγματα εκτός γηπέδου, σε ομάδες πρωταθλητισμού τα λάθη φαίνονται πιο εύκολα. Όταν έφυγε ο Πρίγιοβιτς, όλοι ανησυχούσαν για το πως θα πάρει το πρωτάθλημα, και έπαιξε κομβικό ρόλο σε αυτό και ο Πασχαλάκης. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν έχει συνεχόμενα παιχνίδια, έχει βρει ρυθμό και ψυχολογία τα πηγαίνει εξαιρετικά. Ήμουν στα 20 με 21 μαζί του, δεν σταματούσε να δουλεύει ποτέ, η διαφορά από την πρώτη ημέρα που ήρθε με την ημέρα που έφυγε ήταν τεράστια. Δεν έτρωγε γκολ και σε οδηγούσε να γίνεις και εσύ καλύτερος, δεν είναι τυχαίο που είναι εκεί που είναι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.