Πατέρας Εμμανουηλίδη: Η σχέση μου με τον Σαράφη, το τηλέφωνο Καρυπίδη και η δοκιμή στον ΠΑΟΚ

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Εμμανουηλίδης.

Ο πατέρας του Δημήτρη Εμμανουηλίδη μίλησε για τη σχέση που τον συνδέει με τον Σταύρο Σαράφη, για τη συγκινητική στιγμή με το κλάμα του γιου του, αλλά και τη συνομιλία που είχε ο Δημήτρης με τον Θόδωρο Καρυπίδη μετά το Άρης-Παναθηναϊκός.

Αρχικά είπε:

«Τι να πούμε για τον Σταύρο Σαράφη, τον Καίσαρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Σταύρος είχε μερικές αγάπες, τα αλόγα και τον ΠΑΟΚ. Του άρεσαν πολύ τα αλόγα. Είχε κάνει ένα μικρό ιπποφορβείο και κάθε χρόνο έφερνε 2-3 αλόγα και τα μεγάλωνε σαν παιδιά του. Τους έδινε ονόματα παλαιμάχων του ΠΑΟΚ και ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Ένα από αυτά ήταν ο «ΠΑΟΚτσής». Εγώ εκείνη την εποχή ήμουν επαγγελματίας αναβάτης στον ιππόδρομο. Είχε μεταφέρει τον «ΠΑΟΚτσή» στον ιππόδρομο, συναγωνίστηκε τα καλύτερα άλογα έφερε πολλές νίκες και εγώ ήμουν αποκλειστικός αναβάτης. Με είχε σε μεγάλη συμπάθεια και ίππευα τα άλογά του. Έτσι γνωριζόμασταν με τον Σταύρο. Εκείνη την εποχή ο ΠΑΟΚ μεγαλουργούσε».

Στην κουβέντα μπήκε και ο Σταύρος Σαράφης

«Συγχαρητήρια για τον γιο του. Αξίζει πολλά εύχομαι να έχει επιτυχίες και να πάει προς τα πάνω. Ήταν από τους καλούς τζόκεϊ και κέρδισε αγώνες με το άλογό μου, τον «ΠΑΟΚτσή». Τον αγαπώ και τον συμπαθώ. Παρακολούθησα την εξέλιξη του γιου του. Έχει πολύ καλά στοιχεία. Αν έχει δύναμη, εργατικότητα και προσήλωση σε αυτό που κάνει θα πάει ακόμα πιο ψηλά».

Συνέχισε ο Νίκος Εμμανουηλίδης για τον γιό του, Δημήτρη.

Για ποιο λόγο έφυγε ο γιος του από τον Παναθηναϊκό: «Το όνειρο του Δημήτρη ήταν να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό και να μεγαλουργήσει. Όταν μεγαλουργούσε ο Παναθηναϊκός είχε κορμό με Έλληνες παίκτες και ανέκαθεν παρήγαγε. Στην πορεία αλλάξαν τα πράγματα. Όταν ξεκίνησε την επαγγελματική πορεία στο ποδόσφαιρο πήγε στον Παναθηναϊκό γιατί μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει πλάνο με νεαρούς θα στηρίξει παιδιά της ακαδημίας επειδή δε μπορούσε να ξοδέψει λεφτά για μεταγραφές. Ο Δημήτρης είχε προτάσεις, είχε δοκιμαστεί με τον ΠΑΟΚ. Είχε κάτι δοκιμαστικά στη Λαμία, ο Δημήτρης έπαιζε στα τοπικά και στη συγκεκριμένη ακαδημία ήρθε πρόσκληση από τον ΠΑΟΚ που έκανε δοκιμαστικά με τον κ. Πουρλιοτόπουλο και φώναξε κάποια παιδιά από τη Στερεά Ελλάδα όπως και τον Δημήτρη. Μείναμε στη δοκιμή, ήταν πολλά παιδιά. Δεν προχώρησε με τον ΠΑΟΚ».

Για το κλάμα του γιου του στο ματς με την ΑΕΛ: «Τον ξέρω τον γιο μου και σαν παιδί και σαν χαρακτήρα. Ξέρω ποιος είναι και τι κάνει, είναι εκρηκτικός και ευαίσθητος. Ενθουσιάζεται και απογοητεύεται πολύ εύκολα. Δάκρυσε για τη μητέρα του γιατί ήταν πολύ δεμένος, του πήγαινε το γάλα στο κρεβάτι. Στα 16 του πέθανε. Τον έβλεπα ότι είναι πιεσμένος από την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, ότι δεν παίρνει τις ευκαιρίες που ήθελε και το γκολ που έβαλε με την ΑΕΛ προκάλεσε την έκρηξη συναισθημάτων που συγκλόνισε την Ελλάδα ανεξαρτήτως σωματειακών προτιμήσεων. Με σταματούσαν άνθρωποι στο δρόμο και φίλοι του Ολυμπιακού».

Για το τηλεφώνημα του Θεόδωρου Καρυπίδη: «Από όσο γνωρίζω γιατί δεν ξέρω ακριβώς και δε θέλω να επεμβαίνω, αυτά τα θέματα καλό είναι να τα διαχειρίζεται μονάχος του. Από ό,τι μου είπε, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κ. Καρυπίδη. Του είπε: «Επειδή έχω χάσει κι εγώ μικρός τον πατέρα μου και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις έναν γονιό, θέλω να που πεις αν σε έβρισαν και αν φέρθηκαν απρεπώς. Αν έγινε είμαι ο πρώτος που θα έπαιρνα μέτρα». Ο Δημήτρης του είπε ότι υπήρχε ένταση στο παιχνίδι αλλά δεν άκουσα να βρίζουν αυτόν. Του είπε ο Καρυπίδης αν έγινε κάτι εναντίον του θα του ζητούσε συγγνώμη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.