Νικόπουλος: «Παρεμβάσεις Βασιλειάδη, Αυγενάκη στο αυτοδιοίκητο»

Metrosport Team30 Ιουνίου 2020

Παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ από τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον νυν Λευτέρη Αυγενάκη κατήγγειλε ο Άγγελος Νικόπουλος.

Οι καταγγελίες του αντιπροέδρου της ΕΠΣ Αθηνών έγιναν με αφορμή το όριο των θητειών και την κατάργηση του μισθού των προέδρων των Ομοσπονδιών.

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια από τον κύριο Βασιλειάδη και τον κύριο Αυγενάκη παρακολουθούμε παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο. Το πρώτο ήταν η κατάργηση του μισθού του προέδρου της ΕΠΟ. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να κλείνει τη δουλειά του και του γραφείου του και να ασχολείται 24 ώρες την ημέρα με το ποδόσφαιρο. Ήταν απόφαση της ΓΣ και μετά μάθαμε ότι η κυβέρνηση την ακύρωσε. Ήταν λάθος του υπουργείου να εμπλέκεται τι θα κάνει η ΓΣ. Αν έδιναν λεφτά, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αλλά δεν δίνουν δραχμή στην ΕΠΟ.

Το θέμα των θητειών είναι το δεύτερο. Υπάρχει όριο θητειών για τους βουλευτές ή όριο ηλικίας; Με ποιο ηθικό επιχείρημα έρχεται ένας υπουργός που δεν έχει όριο και λέει θα έχετε 2-3-4 θητείες, Είναι ατυχής και απαράδεκτη η ρύθμιση αυτή. Θα πρέπει η ΕΠΟ να γίνει περισσότερο διεκδικητική και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους» δήλωσε σχετικά ο κ. Νικόπουλος.

Στη συνέχεια έθιξε το θέμα της διαιτησίας.

«Tιμωρίες για τις διαιτησίες δεν έχουμε δει φέτος. Πληροφορήθηκα ότι ο Περέιρα έστειλε επιστολή ζητώντας τα ποσοστά να αποδίδονται στην ΕΠΟ και όχι στις Ενώσεις. Αν ισχύει θα μου επιτρέψετε να πω ότι έχετε υπερβεί τις αρμοδιότητες σας. Τα οικονομικά ανήκουν στη διοίκηση και τέτοια αρμοδιότητα δεν έχετε. Στην Πορτογαλία τέτοια επιστολή δεν θα στέλνατε» πρόσθεσε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.