Νικολάου για τραυματισμό Ολιβέιρα: «Αόριστο το πότε επιστρέφει, θα κριθεί από τον πόνο»

Metrosport Team08 Ιουλίου 2022

Για τα ιατρικά δεδομένα στην νέα ατυχία του Νέλσον Ολιβέιρα, μίλησε ο ορθπεδικός και πρώην ποδοσφαιριστής, Λάκης Νικολάου, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και τον Metropolis 95.5 ξεκαθαρίζοντας πως όλα θα κριθούν από το πόσο πονάει ο παίκτης.

Το θετικό είναι πως δεν τραυματίστηκε κάποιος πνεύμονας ανέφερε πρώτο απ'όλα:
« Θα μπορούσε να είχε προκληθεί παρεκτόπιση, που θα προκαλούσε ζημιά στον υποκείμενο πνεύμονα και θα αύξανε κατά πολύ τον χρόνο αποθεραπείας, αλλά ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη και αυτό είναι πολύ θετικό».

Στη συνέχεια τόνισε πως στους τραυματισμούς τέτοιας φύσεως δεν υπάρχει ειδική θεραπεία παρά μόνο ξεκούραση και αναμονή:«
Από την στιγμή που το σημείο είναι τέτοιο, και με κάθε εισπνοή ο θώρακας διογκώνεται, μετακινώντας τα πλευρά, δεν μπορούμε να τα ακινητοποιήσουμε. Επομένως δεν υπάρχει κάποια ειδική θεραπεία, παρά μόνο η ξεκούραση και η αναμονή, που θα βοηθήσουν στο να αποφευκτούν οι βαθιές εισπνοές άρα και οι μεγάλες και συχνότερες μετακινήσεις των πλευρών. Εμείς χορηγούμε παυσίπονα και περιμένουμε ο χρόνος να επουλώσει το τραύμα».

Ο πόνος που νιώθει ο παίκτης θα κρίνει το πότε θα επιστρέψει:
«Δεν μπορεί να οριστεί το πότε θα επιστρέψει ο παίκτης. Θεωρώ πως αυτό δεν θα γίνει πριν τις 2-3 βδομάδες, αφού σε αυτό το διάστημα, οι βαθιές εισπνοές θα προκαλούν πόνο. Όλα θα κριθούν στο πως αισθάνεται ο παίκτης, στο πόσο πονάει δηλαδή και στο πως θα αντιδράει ο οργανισμός του. Δεν θα είναι πάρα πολύ μεγάλος ο χρόνος αποθεραπείας αλλά ούτε και πολύ σύντομος. Παρ'όλα αυτά ξαναλέω ότι δεν μπορούμε να ορίσουμε με σιγουριά το πότε θα σταματήσει να πονάει ο παίκτης».

Ακόμα, σημείωσε πως θεωρεί τον επιθετικό του ΠΑΟΚ ανθεκτικό και άνθρωπο που ξέρει να συμπεριφέρεται σωστά στο σώμα του, πράγμα που συμπέρανε από την συνεργασία τους στην κοινή τους θητεία στην ΑΕΚ: «
Είναι ανθεκτικός ποδοσφαιριστής. Πιστεύω πως ο πόνος του θα διαρκέσει σχετικά λίγο, συγκριτικά με άλλους ποδοσφαιριστές. Ξέρει να διατηρεί το σώμα του και να του συμπεριφέρεται σωστα».

Τέλος, για το αν ο τραυματισμός αυτός μπορεί να αφήσει κάποιο «κουσούρι» στον Πορτογάλο ανέφερε
: « Το καλό με αυτούς τους τραυματισμούς είναι ότι τα οστά συνήθως επανέρχονται στο 100%, οπότε όχι δεν υπάρχει ανησυχία για μελλοντική ευπάθεια.»




Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.