Νικολαΐδης: «Προβληματικό το νομοσχέδιο Αυγενάκη, στενοχωρήθηκα για τον Άρη»

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο μίλησε για το νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη για τις εκλογές των ομοσπονδιών και τον αποκλεισμό του Άρη από την Κόλος Κοβαλίβκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης:

Για το νομοσχέδιο Αυγενάκη με τις εκλογές στις ομοσπονδίες και την αλλαγή του ορίου ηλικίας από 71 στα 70 χρόνια: «Δεν είναι μόνο αυτό το προβληματικό σημείο του νομοσχεδίου. Σίγουρα είναι το πιο πιασάρικο για την επικαιρότητα. Ο κ. Σεβαστής έχει τη δική του πορεία στον χώρο και δε σχετίζεται με συμφέροντα. Τη μέρα της ψηφοφορίας, αποφάσισαν να αλλάξουν τη συγκεκριμένη παράγραφο με φωτογραφικό τρόπο. Ο τρόπος που αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο θέμα έρχεται σε πλήρη συνέπεια με τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα αυτού του νομοσχεδίου που θα φανεί όχι μόνο σε επίπεδο ομοσπονδιών αλλά και σωματείων. Πολύ περισσότερο στα θέματα των εκλογών και των διοικήσεων όπου στην ουσία αφήνει εν ενεργεία κριτές γυμναστικής να μπορούν να είναι ταυτόχρονα σε διοικήσεις αθλητικών φορέων, είτε είναι σύλλογοι είτε ομοσπονδίες. Αυτό μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τι προβλήματα μπορεί να φέρει και συνήθως όλα αυτά είναι φωτογραφικά. Από τη φύση του ο αθλητισμός είναι μακριά από κομματικές διακρίσεις. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει η ουσία του αθλητισμού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι 5 Ολυμπιακοί κύκλοι αυτό ακριβώς δηλώνουν. Το θέμα είναι ότι όποιος δεν το καταλαβαίνει εκτίθεται γιατί αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει πολύ δύσκολες ώρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αμα δούμε τη γενική εικόνα, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό έρχεται σε πλήρη συνάρτηση με τον τρόπο που έχουν αποφασίσει να μοιράσουν φωτογραφικά σε γνωστούς διάφορα πράγματα».

Για τον αποκλεισμό του Άρη: «Στενοχωρήθηκα όπως όλοι οι Αρειανοί. Και για τον αποκλεισμό και για το γεγονός ότι χάσαμε το αήττητο στο «Βικελίδης». Ήρθαν άλλες ευρωπαϊκές ομάδες πολύ ισχυρές και χάσαμε από αυτήν την ομάδα που έπαιξε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της. Δεν είδα το παιχνίδι λόγω των νέων καθηκόντων μου. Οι προπονητές την πληρώνουν πρώτοι αλλά φαντάζομαι θα υπάρχει κάποια ευθύνη από την πλευρά του. Εύχομαι να είναι ένα "ξυπνητήρι", το έχω πάθει κι εγώ στη ζωή μου αυτό. Έχω χάσει από αθλητές που δεν περίμενα να χάσω και αυτό με ξύπνησε στη συνέχεια. Από ένα αρνητικό γεγονός να βγει ό,τι θετικό μπρεί να βγει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.