Νίκη βάλσαμο για τις πληγές του...

Αρις Νικολάκης21 Αυγούστου 2022

Ένα αρνητικό μόριο είναι η διαφορά του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό με τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Λέφσκι. Τότε δεν βλεπόταν. Τώρα βλεπόταν…

Και ναι, λέμε πως είναι αγχώδης η νίκη αυτή. Δεν παύει να είναι νίκη. Να αποφέρει τρεις βαθμούς. Ουσιαστικά δε, είναι μία νίκη… γέφυρα, για να περάσει ο ΠΑΟΚ σε μία άλλη φάση. Είναι και νίκη αναπτέρωσης του «δικέφαλου». Σημαντική ωφέλεια. Σημαντικότατη για την παρούσα κατάσταση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σκάλισε τις στάχτες του αποκλεισμού. Βρήκε σπίθες. Δεν κατάφερε, να ανάψει και φωτιά! Εν τούτοις Ο «δικέφαλος» – όντας σαφώς ανώτερος – νίκησε δίκαια αλλά… Με την ψυχή του στα στόματα του!

Είναι μία νίκη βάλσαμο για τον ΠΑΟΚ. Είναι μία βάση, για να στηριχθεί η επιχειρούμενη προσπάθεια ανασυγκρότησης του. Με όφελος πέραν των τριών βαθμών και του… βάλσαμου, τις θετικές εντυπώσεις για Κουλιεράκη, Τσαούση και φυσικά, Μπράντον Ο Ισπανός είχε καταχωρήσει στο ενεργητικό του -μέχρι το 40ο λεπτό – τις τρεις όλες κι όλες τελικές για τον ΠΑΟΚ. Και μία εξ αυτών την αξιοποίησε για το νικητήριο τελικά, γκολ της ομάδας του…

Μετά το 45ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ συνέχισε, να κρατά τα ηνία του αγώνα. Είχε κατοχή κι υπεροχή. Δίχως να τις αξιοποιεί. Κι έπαιξε με το εύθραυστο 1-0 μέχρι το τέλος με πολύ, πάρα πολύ ρίσκο! Δεν κινδύνεψε σοβαρά. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα. Δεν κινδύνεψε σοβαρά κι επειδή λειτούργησε καλά , ανασταλτικά. Κι επειδή ο Παναιτωλικός φοβήθηκε τον ΠΑΟΚ.

Οι αλλαγές του Ρουμάνου προπονητή, δεν άλλαξαν την ομάδα του. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με το ίδιο ρίσκο. Τούτο δε, καθώς ο Αουγκούστο έχασε δυο από τις άχαστες ευκαιρίες. Αν κι επιτρέψτε μας, να επιμείνουμε… Ο ΠΑΟΚ δεν αξιοποίησε κατοχή κι υπεροχή κάνοντας ανάλογα ευκαιρίες.

Με λίγα λόγια; Ξεκίνησε με νίκη ο ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν ο στόχος κι επιτεύχθηκε. Για να επέλθει σχετική ισορροπία κι ηρεμία. Τις χρειαζόταν αμφότερες. Και τις κέρδισε. Είναι μία νίκη βάλσαμο αλλά… Δίχως αυτό, το βάλσαμο, να κλείνει τις πληγές του αποκλεισμού! Θέλει πολλή δουλειά ακόμη, για να γυρίσει ο ήλιος στην Τούμπα. Φαίνεται όμως, πως γίνεται αυτή η δουλειά. Πρέπει βέβαια, να στηριχθεί... χθες. Πως; Με μεταγραφές!

Σημασία πάντως, έχει η αλλαγή στην εικόνα του ΠΑΟΚ. Από εκείνη στην οποία δεν βλεπόταν, σε αυτήν που βλεπόταν. Κι εάν ήταν εύστοχος στην τελική προσπάθεια, θα είχε καταφέρει ένα ευρειών διαστάσεων σκορ. Το 1-0 τον αδικεί, βλέπετε…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.