Νίκη του Απόλλωνα Πόντου στο ντέρμπι με τον Μακεδονικό, παράπονα των φιλοξενούμενων για τη διαιτησία

Δημήτρης Καλαϊτζής16 Ιανουαρίου 2023

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο Πρωτάθλημα γνώρισε ο Μακεδονικός, καθώς έχασε με 3-1 από τον Απόλλωνα Πόντου στο Πολύκαστρο για την 11η αγωνιστική της Super League 2. 

Να σημειώσουμε ότι οι ''πράσινοι'' έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Λεωνίδα (ΕΠΣ Τρικάλων) και συγκεκριμένα για τη φάση της αποβολής του Σιμόνι στο 52΄. Ο παίκτης του Μακεδονικού ενώ ανατράπηκε στην περιοχή, ο ρέφερι τον απέβαλε θεωρώντας πως έκανε θέατρο. Όλα αυτά κι ενώ το σκορ ήταν στο 2-0 και σε περίπτωση που είχε δοθεί η παράβαση θα μπορούσε η ομάδα του Αμανατίδη να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα από την αναμέτρηση. 

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Εσαλό στο 16΄, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μπελεβώνη στο 43΄. 

Με τον χειρότερο τρόπο άρχισε το δεύτερο ημίχρονο για τους ''πράσινους'', καθώς έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σιμόνι στο 52΄. Λίγα λεπτά αργότερα, μετά από άσχημη επιστροφή της μπάλας στον Ιωαννίδη, ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού δεν κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο της, έχασε τη μπάλα και είδε τον Μπελεβώνη να γράφει το 3-0 σε κενή εστία.

Ο Μακεδονικός συνέχιζε να πιέζει, με τον Σαραντίδη να μπαίνει στον αγώνα και τους ''πράσινους'' να ψάχνουν τρόπο να φτάσουν σε ένα γκολ. Αυτό ήρθε στο 81′, με αυτογκόλ του Καλογέρη σε σέντρα του Τσουκάνη.

Η διαιτησία δεν φαινόταν πρόθυμη να επιτρέψει στον Μακεδονικό να πιστέψει σε κάτι περισσότερο, αρνούμενη σκληρό φάουλ στον Σαραντίδη, καθώς και αποβολή στον Εσαλό για χτύπημα εκτός φάσης στο πρόσωπο του Γουνόπουλου.

Την επόμενη αγωνιστική ο Μακεδονικός υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ ο Απόλλωνας Πόντου κοντράρεται με τη Βέροια εκτός έδρας. 

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Μουμίν, Καλαϊτζίδης, Αμπουντού, Κωστίκα (46′ Λαμπίρης (72′ λ.τ Αραβίδης), Καλογέρης, Αμαραντίδης, Μπελεβώνης, Ντιαλόσι, Εσαλό. 

Μακεδονικός (Γιώργος Αμανατίδης): Ιωαννίδης, Σαραγιώτης, Ζαννάκης (46′ Σάντσεθ), Σιμόνι, Γαρύφαλλος (75′ Γουνόπουλος), Μπρατσιάνι, Χασάνογλου (46′ Μιλισάβλιεβιτς), Τσουκάνης, Λισγάρας, Τσιλιγγίρης (59′ Σαραντίδης), Παναγιωτούδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.