Νίκη-θεμέλιο για τα πλέι οφ

Γιώργος Στράντζαλης24 Ιανουαρίου 2020

Την έβδομη νίκη του σε 20 αγώνες της Super League κατέκτησε ο Αρης και την τέταρτη φετινή του απέναντι στην Ξάνθη, στις ισάριθμες αναμετρήσεις των δύο ομάδων για Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αντικειμενικά ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα, ούτε χρειάζεται κανείς να πατήσει πάνω σε αυτά τα στατιστικά.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Αρης πήρε τη σημαντικότερη ίσως νίκη των τελευταίων μηνών, διότι πριν από την σέντρα της χθεσινής αναμέτρησης ισοβαθμούσε στην 5η θέση του πίνακα της βαθμολογίας με τρεις ομάδες. 

Οι δύο (ΟΦΗ, Ατρόμητος) απώλεσαν βαθμούς, η άλλη ήταν η Ξάνθη, οπότε το παιχνίδι απέκτησε μεγάλη αξία για τους κιτρινόμαυρους οι οποίοι στο τέλος της ημέρας βρέθηκαν ξανά μόνοι στην 5η θέση έχοντας αφήσει τρεις διώκτες πίσω και μειώνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά από τον 4ο Παναθηναϊκό στους δύο βαθμούς.

Για να έρθει βέβαια αυτή η νίκη ο Αρης… ίδρωσε. Η Ξάνθη εμφανίστηκε καλά διαβασμένη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ήταν διαρκώς πίσω από τη μπάλα και είχε ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει στην άμυνα το μηδέν. Ελλείψει Ιντέγε κι έχοντας μάθει ο Αρης να χτίζει τις επιθέσεις του για τον Νιγηριανό, εκ των πραγμάτων δυσκολεύτηκε κόντρα στην κλειστή άμυνα να πατήσει περιοχή και σε σχέση με άλλα παιχνίδια η ομάδα ήταν ελαχίστως απειλητική. 

Με τον Λάρσον στην κορυφή ναι μεν το σχήμα είναι πιο ευέλικτο, αλλά περισσότερο ταιριάζει για παιχνίδι σε ανοιχτό γήπεδο, οπότε ο Ένινγκ, για το διάστημα της απουσίας του Ιντέγε, θα πρέπει να βρει τον τρόπο ούτως ώστε η ομάδα να γίνονται πιο απειλητική. Εκτός κι αν επιβεβαιωθεί η αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε από χθες το βράδυ περί δικαίωσης στην υπόθεση Ντουρμισάι. 

Τότε τα δεδομένα αλλάζουν και ο προπονητής θα μπορέσει να διαχειριστεί διαφορετικά την απουσία του βασικού φορ. Επίσης στο χθεσινό παιχνίδι φάνηκε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια της απουσίας του Ντιγκινί, αφού ο Μαντσίνι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που καλλιέργησε η παρουσία του στο “Καραϊσκάκη”. 

Η νίκη του Αρη φέρει καθαρά την υπογραφή του Γκάμα, ήταν ο κινητήριος μοχλός για τους κιτρινόμαυρους και αυτός που επιχείρησε να ανοίξει το παιχνίδι της ομάδας. Μίλησε η προσωπικότητά του, η εμπειρία και η ποιότητα του.

Καταλήγοντας, το… εξάποντο επί της Ξάνθης μπορεί να αποτελέσει το βασικό θεμέλιο στο οποίο ο Αρης θα χτίσει την εδραίωσή του στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ μόνο αν έρθουν οι έξι βαθμοί στα δύο κομβικά παιχνίδια που ακολουθούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.