Νίκη ψυχής, νίκη μαγκιάς, νίκη …Χρώμα στο γκρίζο φόντο!

Αρις Νικολάκης06 Φεβρουαρίου 2020

Μερικές – όχι πολλές – στιγμές ΠΑΟΚ από τα παλιά, έκαναν την διαφορά! Όπως επί παραδείγματι στα δυο γκολ. Με δυο φάσεις βγαλμένες από το λαμπρό παρελθόν του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Όταν βρέθηκαν Πέλκας και Βαρέλα απέναντι από Διούδη. Ο ένας ανετράπη, ο άλλος σκόραρε…

Νίκη πολλαπλής ωφέλειας για τον ΠΑΟΚ! Νίκη φως στο σκοτάδι! Νίκη διέξοδος από το αδιέξοδο. Νίκη με πολλή, πάρα πολλή μαγκιά. Νίκη ανάτασης ψυχής. Με λίγα λόγια; Νίκη ελπίδας, επιτέλους για τον ΠΑΟΚ. Νίκη χρώμα στο γκρίζο φόντο του!

Καιρό είχαμε πάντως, να δούμε έστω… δεκαπέντε λεπτά καλής μπάλας από τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο τέταρτο του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μεν, στα σκοινιά αλλά… Τη γλίτωσε φθηνά. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε μέχρι να τον στριμώξει στα σκοινιά. Έμενε εκεί. Έτσι δεν ήρθε το «νοκ ντάουν» μέχρι το 15ο λεπτό.

Μετά; Ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα. Κουράστηκε μάλλον, από την δίχως ανάσα πίεση μέχρι τότε. Να, και το πρόβλημα με τη φυσική κατάσταση του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου! Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρο και χρόνο. Προσέγγισε επικίνδυνα την περιοχή του ΠΑΟΚ. Απείλησε.

Δεν έκαναν αμυντικά λάθη οι γηπεδούχοι. Έκαναν οι φιλοξενούμενοι με τον Ινσούα στο 33ο λεπτό. Ανέτρεψε εμφανώς τον Πέλκα. Η ανατροπή τιμωρήθηκε από τον διαιτητή. Κι ο Βιεϊρίνια «άνοιξε» το σκορ…

Ο ΠΑΟΚ στο Α΄ ημίχρονο – μετά το 15ο λεπτό – φάνηκε πάλι, ελλιπής. Παράδειγμα; Γιαννούλης, Πέλκας, Μπίσεβαρ, Λημνιός, Μαουρίσιο δεν ολοκλήρωναν προσπάθειες. Ήταν συνάμα εμφανής η χαμηλού επιπέδου ψυχολογία του. Ήταν καλύτερος από προηγούμενους αγώνες του. Δεν ήταν ο καλός ΠΑΟΚ. Δεν ενέπνεε σιγουριά μέχρι τότε!

Στο Β΄ οι γηπεδούχοι είχαν πάλι, διάθεση. Δεν είχαν ρυθμό. Πέλκας και Μπίσεσβαρ δεν ήταν σε καλή βραδιά. Ο ΠΑΟΚ είχε ένταση στην επίθεση. Απείλησε σοβαρά. Έτσι έγινε το 2-0 με τον Βαρέλα ενώ ο Λάμπρου (γιατί επιμένει στην εντύπωση κι ουχί στην ουσία;) είχε ευκαιρίες νωρίτερα να σκοράρει. Ο νεαρός – ιδιαίτερα δημοφιλής στον κόσμο του ΠΑΟΚ – έχασε και τρίτη εξ επαφής. Και στο 86ο ο Διούδης δεν άφησε στον Λάμπρου,, να χαρεί ένα γκολ! Η παρουσία βέβαια, ωφέλησε την ομάδα του. Ίσως και να έπρεπε, να παίξει περισσότερο. Ίσως…

Η πρόκριση δεν «κλείδωσε»! Ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος έκανε μεν, άλμα πρόκρισης. Δεν προσγειώθηκε ακόμη στο σκάμμα της. Η χθεσινή νίκη όμως, ωφελεί σαν βάλσαμο τον ΠΑΟΚ. Την χρειαζόταν όπως, χρειάζεται την βροχή η διψασμένη γη. Κι ελπίζουν πλέον, στον ΠΑΟΚ πως θα ανθίσει πάλι, η ομάδα τους.

Για να λέμε την πάσα αλήθεια φάνηκε και χθες, πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι στα πολύ καλά του αλλά… Όταν και σε αυτά νικά τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό… Κι όταν χάνει – στο Β’ ημίχρονο - ένα τσουβάλι γκολ… Ε, όπως και να το κάνουμε είναι ένα σημαντικότατο ευοίωνο γεγονός….

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.