Νίκη προπομπός για το μεγάλο πάρτι

Δημήτρης Μπούζας16 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ πήρε το πολύτιμο τρίβαθμο παίζοντας συντηρητικά και έξυπνα σε μια έδρα που δεν διέφερε σε τίποτα από το Φάληρο.

Με τον Μαουρίσιο σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του και σε ηγετικό ρόλο, αλλά και τον Λημνιό να εντυπωσιάζει για μια ακόμη φορά, ο Δικέφαλος του βορρά χωρίς να ανεβάσει ταχύτητες, διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το αγωνιστικό 90λεπτο παίρνοντας αυτό που ήθελε. Και το οποίο δεν ήταν άλλο από τους βαθμούς της νίκης, αλλά και από την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του, ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης με την ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων. 

Νίκη ουσίας, ψυχολογίας και δημιουργίας ιδανικών προοπτικών για το «μεγάλο πάρτι» που έρχεται σύντομα. Οι παίκτες του Φερέιρα «μπήκαν» στο παιχνίδι αποφασισμένοι από την πρώτη στιγμή να μην δώσουν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να αμφισβητήσουν το ποιος θα είναι το αφεντικό. Προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ και σιγούρεψαν την προβλεπόμενη νίκη τους στον κατάλληλο χρόνο με ένα φανταστικό γκολ του Ντόουγκλας δευτερόλεπτα πριν μπουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Είναι αλήθεια πως μετά το 2-0 σε κάποιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ότι στρογγυλοκάθισαν πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα, με συνέπεια να δώσουν χώρο στους αντιπάλους τους. Οι οποίοι όμως και το χώρο και την ευκαιρία που τους δόθηκε δεν τα εκμεταλλεύτηκαν σωστά. Έπαιξαν ανορθόδοξα με μοναδική στόχευση στα στημένα. Με τις εκτελέσεις των πολλών φάουλ που παραχωρούσαν τις περισσότερες φορές αβίαστα οι φιλοξενούμενοι, επιχειρούσαν να αναστρέψουν τη ροή του αγώνα και να ανατρέψουν την διαφαινόμενη ήττα τους. Φιλοδοξία η οποία προς στιγμή εμφανίστηκε, αλλά και γρήγορα χάθηκε, με το γκολ που πέτυχαν στο συγκεκριμένο διάστημα που χαλάρωσε ο ρυθμός αλλά και χάθηκε η συγκέντρωση των φιλοξενούμενων. 

Το παιχνίδι όπως είχε αρχικά προβλεφθεί παρουσίαζε αρκετές ιδιαιτερότητες. Από τη μια, η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί με τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ περί οργανωμένης επίθεσης Αλβανών κακοποιών (!) και από την άλλη η ορθώς επικρατούσα άποψη ότι η έδρα δεν θα διέφερε σε τίποτα από την αντίστοιχη του Φαλήρου – τουλάχιστον ως προς τα βρώμικα συνθήματα αυτό επιβεβαιώθηκε – άφηναν εύλογες ανησυχίες για το ενδεχόμενο επηρεασμού, τόσο των αντιπάλων αλλά και γενικά της ομαλής διεξαγωγής της αναμέτρησης. Στις ιδιαιτερότητες αυτές είχε προστεθεί και το γεγονός της απουσίας βασικών παικτών του γηπεδούχων, μερικοί από τους αντικαταστάτες των οποίων δεν ήταν τσεκαρισμένοι από τους βοηθούς του Φερέιρα. Από αυτές λοιπόν τις «ιδιαιτερότητες» με τους ενδεχόμενους κινδύνους, τα περί αλβανικής επέλασης διαψεύστηκαν παταγωδώς. Αποδείχθηκαν αρρωστημένες φαντασιώσεις του ιδιόρρυθμου Αλέξη. Τα περί ατμόσφαιρας Φαλήρου όπως προαναφέραμε επαληθεύτηκαν πλήρως με τις ύβρεις να επικεντρώνονται στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη. Οι Λαρισαίοι που ήταν στο γήπεδο, ζητούσαν επίμονα τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ στην Β΄ εθνική. Κάτι για το οποίο αγωνίστηκε με μεγάλο πάθος ο ιδιοκτήτης της ομάδας τους στο πλευρό του νέου αφεντικού του. Η μόνη ιδιαιτερότητα που έμεινε όρθια από όλες τις παραπάνω είναι αυτή που απέδειξε ότι πράγματι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ομάδα που παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι με «άγνωστο» πρόσωπο. Για αυτό το τελευταίο θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι οι εφεδρείες του Γρηγορίου τον δικαίωσαν σε απόλυτο βαθμό. «Πάλεψαν» το παιχνίδι και είχαν πολύ καλύτερη εικόνα από τις τελευταίες τραγικές εμφανίσεις τς ΑΕΛ. 

Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην γίνει λόγος για την περιβόητη NOVA η οποία έσπευσε και πάλι να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του οφειλόμενου σεβασμού προς το επόμενο αφεντικό της. Η καταχρεωμένη συνδρομητική πλατφόρμα και χθες ακολούθησε την ίδια τακτική, επαναλαμβάνοντας αστείες φάσεις και προσπαθώντας να τις δώσει ουσία αλλά και να τις οδηγήσει στο συγκεκριμένο στόχο, ότι δηλαδή ο ΠΑΟΚ ευνοείται. Ο σχολιαστής ενώ επαναλάμβανε συνεχώς απίστευτες περιπτώσεις που δεν είχαν ούτε την υποψία παράβασης, έδειχνε να μην μπορεί να ξεχωρίσει τα χέρια των παικτών. Έτσι, έβλεπε καθαρά ότι υπήρχε κάποιο χέρι από πλευράς φιλοξενούμενων ενώ τα χέρια - όπως του Μόρα – δεν ήταν χέρια αλλά προεκτάσεις των ποδιών του. Το μπλοκάρισμα και ο επηρεασμός των ανύποπτων και ανυπεράσπιστων τηλεθεατών συνεχίζεται. Και να σκεφτεί κανείς πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι όλως συμπτωματικό στο VAR ήταν το Πειραιωτάκι ο Παπαπέτρου, ειδικά ορισμένος για το συγκεκριμένο παιχνίδι μην τυχόν και προκύψει κάποια μεγάλη και χρυσή ευκαιρία. Βέβαια προς στιγμήν κάποιοι μπορούσαν να υπολογίζουν ότι ο ξένος διαιτητής θα μπορούσε να επαναλάβει εγκλήματα του τύπου Κουτσιαύτη. 

Αναφερθήκαμε στη μεγάλη εμφάνιση του Μαουρίσιο, στον πολύτιμο Λημνιό και στο υπέροχο γκολ του Ντόουγκλας, ο οποίος όμως το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, έχει προσόντα αλλά θα πρέπει να προσέχει πολύ τα αβίαστα φάουλ που δίνει. Ο Μάτος σε καλή κατάσταση. Βαρέλα και Ίνγκασον τα πήγαν αρκετά καλά και άρχισαν να δένουν. Ο Γιαννούλης πάντοτε μέσα στους διακριθέντες. Μεγάλος μαχητής ο Άκπομ πάλεψε και παίδεψε την αντίπαλη άμυνα. Δραστήριος ο Πέλκας. Ο Λάμπρου «δεν μπήκε» στο παιχνίδι. Ο Ελ Καντουρί παντελώς ανέτοιμος. Ο Σέρβος διαιτητής ήταν πολύ καλός, με κάποια λάθη βέβαια οι επόπτες του. Κλείνουμε με τον τίτλο μας: «Νίκη προπομπός για το μεγάλο πάρτι».

ΥΓ: Ο Πίτερ Παν του ελληνικού ποδοσφαίρου (ή με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω) έδωσε και το χθεσινό του σόου, ρίχνοντας άφθονο νερό στο μύλο της ερυθρόλευκης προπαγάνδας. Και όλα αυτά τη στιγμή που η Σουζάνα από ψηλά έβλεπε περίλυπη τα δρώμενα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.