Νίκη πολλαπλών ωφελειών…

Αρις Νικολάκης19 Ιανουαρίου 2021

Πέρα από τους τρεις βαθμούς, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και δύο – άντε …δυόμιση - παίκτες. Η επανάκαμψη τού Βαρέλα και η πιστοποίηση του Κρμέντσικ είναι σοβαρές ωφέλειες. Θα είναι τέτοια και μάλιστα εξ ολοκλήρου, εάν κι εφ’ όσον ο Μουργκ ανεβάσει κι άλλο την απόδοση του. Την ανέβασε μεν αλλά όχι τόσο δύναται, δε!

Σοβαρές ωφέλειες είναι και η ενίσχυση της ψυχολογίας του ΠΑΟΚ με μία καλή εικόνα κόντρα στον ΟΦΗ συνέχεια της καλής εικόνας κόντρα στον Ολυμπιακό. Όλα αυτά με σοβαρές καθοριστικές απουσίες! Με άλλα λόγια; Κατά πως κατ’ αρχήν φαίνεται… Αποκαθίσταται αργά ή σταθερά η αγωνιστική ισορροπία του. Μεγάλη υπόθεση.

Αν και μέχρι το 45ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι στο «Γεντί Κουλέ» θύμιζαν τον κακό τους εαυτό. Εκείνον ο οποίος έφτιαχνε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και δεν μετρούσε σπυρί γκολ! Μετά κατέστη αποτελεσματικός. Έτσι μετουσίωσε την καθολική του υπεροχή (είχε κι αριθμητικό πλεονέκτημα από το 26ο λεπτό) και δίκαια πήρε τη νίκη.

Το… χαρμάνι του ΠΑΟΚ στον αγώνα του Ηρακλείου είχε γλυκιά γεύση. Οι νέοι με τους παλιούς συνέθεσαν υλικά για τη συνταγή της επιτυχίας. Έδειξαν – θέλει πολλή δουλειά για να αποδείξουν κιόλας αλλά… Το ΄χουν – πως μπορεί να ελπίζει σε αυτό το… χαρμάνι ο ΠΑΟΚ. Επιμένουμε όμως με πολλή δουλειά.

Με αυτήν, την πολλή δουλειά επανέρχεται (ενεστώτας ο χρόνος του ρήματος) ο Βαρέλα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Με αυτήν επίσης, ο Κρμέντσικ αλλά και με περίσσευμα αυτοπεποίθησης καθίσταται «θωρηκτό» για τον ΠΑΟΚ/ και με αυτήν, την πολλή δουλειά ο Μουργκ θα δικαιώσει τις περγαμηνές με τις οποίες μετακινήθηκε από την Βιέννη στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή η νίκη, η πολλαπλών ωφελειών νίκη διαμορφώνει εξαιρετικές συνθήκες για την προσδοκώμενη δημιουργία ομάδας ικανής για τίτλους. Η αργή αλλά σταθερή αποκατάσταση της αγωνιστικής ισορροπίας του ΠΑΟΚ – ακόμη κι υπό συνθήκες οι οποίες άνετα την διασάλευαν – είναι το μέγιστο κέρδος.

Διαφαίνεται πλέον, στον ΠΑΟΚ σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και κυρίως πίστη… Να πούμε κι αυτοπεποίθηση; Το λέμε… Αυτοπεποίθηση λοιπόν, σε αυτούς κι αλλήλους στην ομάδα του. Υλικά τα οποία έλειπαν από τη συνταγή του Πάμπλο Γκαρσία.

Παρά τον αριθμητικό πλεονέκτημα του ο ΠΑΟΚ ήταν για ενενήντα και βάλτε λεπτά σοβαρός, αποφασιστικός με πίστη στη νίκη. Κι έφθασε εντυπωσιακά στην επιβλητική εκτός έδρας (μετά από πολύ καιρό) επιτυχία του.

Δεν αρκεί πάντως, αυτή η εικόνα, όπως κι άλλη με τον Ολυμπιακό, για να ηρεμήσουν οι φίλοι του «δικέφαλου». Και να είναι σίγουροι πλέον, πως η ομάδα τους πορεύεται στον ορθό δρόμο. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.