Νίκη και πρόκριση από σήμερα ψάχνει ο ΠΑΟΚ

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2021

Με στόχο τη νίκη που θα μετατρέψει σε τυπική διαδικασία το δεύτερο ματς στο Αλκαζάρ στις αρχές Φεβρουαρίου, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 17:15 (Metropolis 95.5, Cosmote Sport 1) την ΑΕΛ για το Κύπελλο

Ο Δικέφαλος που στις αρχές Ιανουαρίου δεν είχε καταφέρει να κερδίσει στο Αλκαζάρ τον σημερινό του αντίπαλο για το Πρωτάθλημα, θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων. 

Ο Πάμπλο Γκαρσία γνωρίζει πόσο πολύτιμη θα ήταν μια ευρεία νίκη ώστε αφενός να μην υπάρξει άγχος για το δεύτερο ματς και αφετέρου να αφοσιωθεί η ομάδα του στο Πρωτάθλημα και στους δύσκολους αγώνες που την περιμένουν. 

Δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation αφού στόχος είναι να κυριαρχήσει από το πρώτο λεπτό και να πάρει σκορ πρόκρισης όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ζίβκοβιτς, ο Περέιρα διατηρεί τη θέση του στα αριστερά, ο Σοάρες θα είναι στα αριστερά ενώ ο ξεκούραστος Ινγκασον θα έχει δίπλα του τον Βαρέλα. Μπροστά ο επίσης ξεκούραστος Ελ Καντουρί θα έχει τον Σβαμπ ενώ ο Ουάρντα θα είναι πίσω από τον Κρμέντσικ. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς επιστρέφει στο άκρο της επίθεσης ενώ το άλλο το διεκδικεί ο Μουργκ με τον Τζόλη.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Βαγγέλης Γρατσάνης που θα κάνει το ντεμπούτο του ως πρώτος διαιτητής! Δεν έχει διαπιστευθεί ακόμα για το VAR και έτσι δεν μπορούσε να διευθύνει αγώνες της SL1 με αποτέλεσμα να ορίζεται αναγκαστικά μόνο ως τέταρτος διαιτητής. Σ’ αυτή τη φάση του Κυπέλλου δεν υπάρχει η δυνατότητα του Video Assistant Referee. Βοηθοί του θα είναι οι Κούλα Χασάν, Καλαμπόκης, και 4ος ο Μαλούτας.

Η προϊστορία

Μόλις για πέμπτη φορά στην ιστορία τους συναντιούνται οι δυο ομάδες για τον θεσμό του Κυπέλλου! Οι δυο από τις αναμετρήσεις ήταν μονές με τις δυο ομάδες να μετρούν από μια πρόκριση. Το 1985 η Λάρισα είχε κερδίσει 4-1, ενώ το 1991, ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει 3-0 στην Τούμπα και είχε χάσει 2-0 στο Αλκαζάρ. Το 2003 ο ΠΑΟΚ είχε φέρει 1-1 στην Τούμπα αλλά είχε κερδίσει 3-0 στη Λάρισα. Τελευταία τους αναμέτρηση το 2016 με τον Δικέφαλο να κερδίζει με 2-0 στο γήπεδο του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.