Νίκη και αναμονή για Ελβετία, Euro... γιοκ για την Τουρκία

Στέφανος Αβραμίδης20 Ιουνίου 2021

Η Ελβετία ήταν ανώτερη από την Τουρκία μέσα στο Μπακού, νίκησε με 3-1 και περιμένει τι θα γίνει στους άλλους ομίλους για το αν θα πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Euro 2020.

Ο Τζερντάν Σακίρι με δύο γκολ και ο Γιαν Ζόμερ με τις εντυπωσιακές του αποκρούσεις ήταν οι «πυλώνες» της επικράτησης των Ελβετών.

Στον αντίποδα, η Τουρκία απογοήτευσε και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. 

Ο αγώνας

Οι Ελβετοί κατέφεραν νωρίς να μπουν στη θέση του αφεντικού με φοβερό άπιαστο σουτ του Σεφέροβιτς στο 4’.

Αντίθετα οι Τούρκοι έβρισκαν μπροστά τους τον Ζόμερ που είπε «όχι» τόσο στον Αϊχάν πριν το 1-0 όσο και στον Μουλντούρ.

Και αφού οι παίκτες του Γκιουνές δεν μπορούσαν να σκοράρουν, το έκανε ο Τζερντάν Σακίρι με πανέμορφο τρόπο στο 26 για το 2-0.

Δύο λεπτά μετά ο Ελβετός πλησίασε το δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά ο Τσακίρ απέκρουσε σε κόρνερ. Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε ο Ζόμερ ξανά τον Μουλντούρ.

Ο Ουγουρτσάν Τσακίρ δεν επέτρεψε στους Ελβετούς να φτάσουν στο 3-0 σταματώντας εντυπωσιακά τους Εμπολό και Σεφέροβιτς.

Έτσι αφού ο γκολκίπερ της Τραμπζονσπόρ δεν επέτρεψε την αύξηση του σκορ για την Ελβετία, ο Καχβετσί με καταπληκτικό σουτ στο 62’ δεν άφησε περιθώριο στον ανίκητο ως τότε Ζόμερ γράφοντας το 2-1 δίνοντας προσωρινά κάποιες ελπίδες στην Τουρκία.

Αυτές έσβησαν μετά από 4 λεπτά καθώς η Ελβετία αντέδρασε άμεσα και πολύ πειστικά. Αρχικά ο Τσακίρ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σακίρι ενώ ο Εμπολό δεν κατάφερε να στείλει εξ’ επαφής την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Κάτι που έκανε ο Σακίρι με τρομερό πλασέ στο 68’ βάζοντας ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες της Τουρκίας για ανατροπή της κατάστασης.

Το τελικό σφύριγμα του Σλάβκο Βίντσιτς βρήκε την Ελβετία στους 4 βαθμούς και σε αναμονή για το αν θα πάρει το εισιτήριο και τους «16» ενώ η Τουρκία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση εν μέσω αποδοκιμασιών.

Οι συνθέσεις:

Eλβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ (90+2' Μπαμπού), Φρόιλερ, Τσάκα, Ζούμπερ (85' Μπενίτο), Σεφέροβιτς (75' Γκαβράνοβιτς), Σακίρι (75' Βάργκας), Εμπολό (85' Μεχμέντι).

Τουρκία (Σενόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μουλντούρ, Αϊχάν (64' Γιοκουσλού), Τουφάν (64' Γιαζιτζί), Τσαλχάνογλου (86' Τοκότζ), Καχβετσί (80' Κοκτζού), Ουντέρ (80' Καραμάν), Γιλμάζ.

ΟΜΙΛΟΣ Α

Αποτελέσματα

Ιταλία - Ουαλία 1-0

Ελβετία - Τουρκία 3-1

Η τελική βαθμολογία

1. Ιταλία 9 (7-0)

2. Ουαλία 4 (3-2)

3. Ελβετία 4 (4-5)

4. Τουρκία 0 (1-8)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.