Νίκη για να εδραιωθεί στην τετράδα θέλει ο Ηρακλής κόντρα στην ΑΕΚ

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2020

Είναι από τα πειστήρια που οφείλει να προσκομίσει κάθε ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ηρακλής προχώρησε σε αλλαγή παίκτη γιατί θέλει να αυξήσει τις πιθανότητές του για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όμως να κερδίσει παιχνίδια όπως το σημερινό (12/12, 17:00) με την ΑΕΚ στο Ιβανώφειο. Η αλήθεια είναι ότι οι «κυανόλευκοι» βρίσκουν την ΑΕΚ σε μια περίεργη φάση και με σαφέστατο πρόβλημα στη φροντ λάιν. Γιατί, ακόμη κι αν αγωνιστεί ο Κίνσγκλει Μόουζες, θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι του καθώς έχει περιοριστεί σε προπονήσεις με την ομάδα. Γιατί (επίσης), ο Λίνος Χρυσικόπουλος έχασε το συντριπτικό μέρος της προετοιμασίας λόγω προβλήματος τραυματισμού και γενικώς η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ψάχνει τα πατήματά της και χαρακτηρίζεται από αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα. Ο Ηρακλής οφείλει να διαχειριστεί τα δικά του, σίγουρα όμως δείχνει (αυτή τη στιγμή) πιο πλήρης από την ΑΕΚ κάτω από τα καλάθια, λόγω της παρουσίας του Βασίλη Καββαδά.

«Νιώθουμε όλοι μας καλά και θέλουμε πολύ αυτή τη νίκη στην έδρα μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη καλή μας απόδοση στην άμυνα, καθώς είμαστε από τις πρώτες άμυνες στη Basket League, και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας, σε όλη τη διάρκειά του παιχνιδιού. Πρέπει να βγάλουμε το απαραίτητο πάθος και ενέργεια για να φτάσουμε στη νίκη», σημείωσε ο Δημήτρης Βεργίνης ο οποίος έχει παίξει ντουζίνες παιχνιδιών σαν το σημερινό και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες.

Ζιάγκος: «Θα διεκδικήσουμε με πάθος τη νίκη»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ηρακλή, Βαγγέλης Ζιάγκος δήλωσε για το σημερινό (12/12) παιχνίδι: «Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο με υψηλούς στόχους για φέτος που δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη με ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ρόστερ. Το επιθετικό της παιχνίδι της έχει προσανατολισμό, στόχευση και διακριτούς ρόλους και μπορεί να τιμωρήσει την παραμικρή αμυντική αδράνεια, ενώ στο άλλο μισό του γηπέδου αμύνονται με αρχές, σκληρότητα και επιθετικές επαφές που μπορούν να σου χαλάσουν το μυαλό αν δεν γνωρίζεις τι θα αντιμετωπίσεις. Η ομάδα θα παλέψει για τη νίκη και θα την διεκδικήσει με πάθος, σε ένα ματς όπου τα ριμπάουντ, τα λάθη σε επίθεση και άμυνα και το ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.