Νίκη δίχως τέρμα τα γκάζια!

Αρις Νικολάκης09 Νοεμβρίου 2020

Δεν άστραψε. Δεν βρόντησε. Δεν θάμπωσε με τη λάμψη του αλλά… Νίκησε! Πέτυχε μία νίκη μεν αλλά δύσκολη, δε. Πως και γιατί δύσκολη; Υπάρχει πλέον, χρόνος για μελέτη, έρευνα κι απάντησε στο εύλογο ρώτημα!

Φυσικά, δεν θέλει μήτε σε εφιάλτη του να βλέπει ο Πάμπλο Γκαρσία τον ΠΑΟΚ του Β΄ ημιχρόνου. Ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ από το 46ο μέχρι και το 66ο λεπτό. Το 1-1 ξύπνησε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι φαινόταν, σαν είχαν αποκοιμηθεί μετά το 0-1. Ο Πάμπλο Γκαρσία θέλει να βλέπει τον ΠΑΟΚ του ξεκινήματος και του τελειώματος του αγώνα, τουλάχιστον. Τουλάχιστον; Ναι, επειδή και τότε κατώτερος του αναμενομένου αλλά ανώτερος του Απόλλωνα.

Τώρα, σε ό, τι αφορά τα δυο πέναλτι τα οποία κέρδισε; Ήταν σαφέστατα παραβιάσεις. Ορθότατα υποδείχθηκαν – δυστυχώς από το VAR κι ουχί τον υπεύθυνο κι υπόλογο διαιτητή – καθώς δεν χωρούσαν ακόμη κι υποψία αμφισβήτησης.

Τι να λέμε, λοιπόν;

Η αλήθεια πάντως, είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν γοήτευσε με την εικόνα του. Στα μείον του η ανισορροπία στη λειτουργία του. Εκεί που η απόδοση του άγγιζε τουλάχιστον, το medium … Έπεφτε στο minimum. Κι εδώ υπάρχει εξήγηση. Δεν έχει σταθερό κορμό ακόμη ο ΠΑΟΚ. Και πως να έχει με τόσες απουσίες; Αφήστε που είναι εκ νέου σε διαδικασία μονταρίσματος. Δεν είναι παράλογο, να …ψάχνεται ο Πάμπλο Γκαρσία.

Και χθες, οι αλλαγές του αποκατέστησαν την ισορροπία του ΠΑΟΚ. Ο Ελ Καντουρί για παράδειγμα, στήριξε τη μεσαία γραμμή από την οποία χανόταν μπαλιές αλλά και μάχες. Εκείνο όμως, το οποίο φαίνεται να αποκτά βάση στον ΠΑΟΚ είναι η επιμονή του για γκολ ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Δίχως τούτο βέβαια, να του εξασφαλίζει αποτέλεσμα. Είναι ρίσκο το κυνήγι του σκορ. Κυρίως, είναι θέμα η μη αξιοποίηση της υπέρ του κατάστασης την οποία διαμορφώνει όταν προηγείται στο σκορ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που χρεώνεται στον ΠΑΟΚ το γεγονός της Ριζούπολης. Είναι η δεύτερη καθώς το αυτό καταγράφηκε και στο Αγρίνιο.

Με λίγα λόγια; Κατά επιμένει ο Πάμπλο Γκαρσία… Ο ΠΑΟΚ θέλει δουλειά, πολλή δουλειά. Δεν είναι εύκολο το μοντάρισμα κορμού του. Δε υπάρχει πολύς χρόνος. Και δεν αρκεί η παρουσία του «Τσε». Χρειάζεται κι η συμμετοχή των παικτών.. Οφείλουν, να αντιληφθούν πως οφείλουν, να μην κρυφθούν πίσω από την προσωπικότητα του προπονητής του. Οφείλουν να συμπαραταχθούν μαζί του! Δεν οφείλει ο Πάμπλο Γκαρσία, να διορθώνει τα λάθη τους!

Με λίγα λόγια; Το επιτυχές πέρασμα από τη Ριζούπολη ήταν με νίκη δίχως τέρμα τα γκάζια...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.