Νίκη Χάμιλτον στο επεισοδειακό Γκραν Πρι στην Τοσκάνη

Στέφανος Αβραμίδης13 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα ακόμα βήμα προς το 7ο παγκόσμιο πρωτάθλημά του στη Formula 1 έκανε ο Λιούις Χάμιλτον με τη νίκη του στο Γκραν Πρι της Τοσκάνης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την καρώ σημαία σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα που σταμάτησε δύο φορές με κόκκινη σημαία.

Στους πρώτους 9 γύρους είχαμε δύο ατυχήματα στα οποία εγκατέλειψαν έξι οδηγοί, οι Φερστάπεν, Γκασλί, Σάινθ, Μάγκνουσεν, Τζιοβινάτσι και Λατιφί. Παράλληλα είχαμε την πρώτη διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία.

Ο Χάμιλτον που είδε τον Μπότας να τον περνά στην πρώτη εκκίνηση, ανέκτησε την πρωτοπορία στην δεύτερη και την κρατούσε χωρίς να προβληματίζεται από τον Φινλανδό.

Όμως η περιπέτειες δεν είχαν τελειώσει αφού στον 43ο γύρο ο Λανς Στρολ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και προσέκρουσε με σφοδρότητα στα προστατευτικά ελαστικά. Το ατύχημα επέφερε τη δεύτερη κόκκινη σημαία στον αγώνα. Ο Καναδός οδηγός βγήκε χωρίς πρόβλημα από το διαλυμένο αυτοκίνητό του το οποίο άρπαξε φωτιά την ώρα που το σήκωνε ο γερανός για να το βγάλει εκτός πίστας.

Στην τρίτη εκκίνηση του αγώνα ο Μπότας είδε τον Ρικιάρντο να τον προσπερνά στη δεύτερη θέση την οποία ανέκτησε στον επόμενο γύρο. Ο Φινλανδός προσπάθησε να μπει στη ζώνη DRS για να απειλήσει τον Χάμιλτον αλλά ο Βρετανός έλεγξε υποδειγματικά τον ρυθμό και έφτασε άνετα στη νίκη.

Το ίδιο προσπάθησε να κάνει στον Μπότας ο Αλεξάντερ Άλμπον που πανηγύρισε το πρώτο βάθρο της καριέρας του στη Formula 1.

Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρικιάρντο, Πέρες, Νόρις, Κβίατ, Λεκλέρ, Ράικονεν και Φέτελ σε μία ακόμη απογοητευτική εμφάνιση για τη Ferrari στον υπ' αριθμόν 1000 αγώνα της στη Formula 1.

Επόμενος αγώνας το Γκραν Πρι Ρωσίας το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου στο Σότσι.

Η βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 190

Μπότας 135

Φερστάπεν 110

Νόρις 65

Άλμπον 63

Στρολ 57

Ρικιάρντο 53

Λεκλέρ 49

Πέρες 44

Γκασλί 43

Σάινθ 41

Οκόν 30

Φέτελ 17

Κβίατ 10

Χούλκενμπεργκ 6

Ράικονεν 2

Τζιοβινάτσι 2

Μάγκνουσεν 1

Ράσελ 0

Λατιφί 0

Γκροζάν 0

Η βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 325

Red Bull Racing 173

McLaren 106

Racing Point 92*

Renault 83

Ferrari 66

Alpha Tauri 53

Alfa Romeo 4

Haas 1

Williams 0

*Από τη Racing Point έχουν αφαιρεθεί 15 βαθμοί

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.