Νίκη ανόδου για Πανσερραϊκό, ήττα υποβιβασμού για Βέροια

Κωστής Παναγιώτου28 Απριλίου 2023

Ο Πανσερραϊκός χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, επικράτησε με 2-0 επί της Βέροιας και έκανε ακόμα ένα βήμα για την άνοδό του στην Super League 1, ενώ η ομάδα της Ημαθίας παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα «λιοντάρια» με αυτή τη νίκη έφτασαν τους 52 βαθμούς, αυξάνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΛ, η οποία έχει 40 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο (19 π.). Αντίθετα η Βέροια παρέμεινε στη 12η θέση, έχοντας 20 βαθμούς.

Την επόμενη αγωνιστική ο Πανσερραϊκός ταξιδεύει στη Λάρισα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΛ (3/5, 15:15), ενώ η Βέροια υποδέχεται τον Παναθηναϊκό Β (4/5, 14:45).

Η εξέλιξη του αγώνα:

Στο 17ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τον Μπαΐροβιτς να βρίσκεται αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή προβολή να κάνει το 1-0.

Στο 23' ο Σαΐντ έπεσε πάρα πολύ άσχημα στα πόδια του Περδίκη, βγάζοντάς του την επικαλαμίδα μετά το επικίνδυνο μαρκάρισμα του, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή.

Έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου η Βέροια έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Μπουόλι με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Ελευθεριάδη, εκείνος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Κατσίκας του είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν για τον Πανσερραϊκό.

Στο 59ο λεπτό οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Πεταυράκη σέντραρε από τα αριστερά, ο Κατσαντώνης, οποίος πέρασε ως αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα, νίκησε συμπαίκτες και αντιπάλους στον αέρα και με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι, με τον Πανσερραϊκό να πετυχαίνει την 17η νίκη του σε 20 αγώνες, έχοντας 34 τέρματα ενεργητικό και μόλις 7 παθητικό, με αποτέλεσμα να έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Πανσερραϊκός (Προπονητής: Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Ζέρης, Πεταυράκης, Παπάζογλου, Αυλωνίτης, Στάικος (57' Κολομπίνο), Θυμιάνης, Μούργος (57' Σοφιανός), Στίνα, Μπαΐροβιτς (72' Κανίς), Σαΐντ (57' Κατσαντώνης).

Βέροια (Προπονητής: Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης, Περδίκης, Μπουκουβάλας, Κολλαράς, Μπελεβώνης (68' Κασέμι), Μασούρας, Μπουόλι, Γιουκούδης (84' Γιαγτζίδης), Ζε Εσόνο, Ελευθεριάδης (68' Μπαϊντού).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.