Νίκο Μαρτίνες: Σκόραρε 14 μήνες μετά και έστειλε μήνυμα στον Ένινγκ!

Πέτρος Χαριζακλής21 Ιουνίου 2020

Μετά από αλλεπάλληλους δανεισμούς από τον Ολυμπιακό σε Κύπρο και Αυστραλία, ο Νίκος Μαρτίνες το καλοκαίρι του 2018 μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Αρη. Βέβαια η καριέρα του στους «κιτρινόμαυρους» δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο ίδιος ο Αργεντίνος αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο σκόρερ του ενός εκ των δύο τερμάτων του Αρη στο ΟΑΚΑ στο 2-2 με την ΑΕΚ, έδειξε πως κατέχει την τέχνη του σκοραρίσματος 14 μήνες μετά! Χρειάστηκαν δηλαδή να περάσουν 21 αγώνες χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα, αν και στους περισσότερους-όπως και στον χθεσινό-αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Ο Μαρτίνες μπορεί να ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Αρη το περσινό καλοκαίρι για ακόμη δύο χρόνια, όμως δεν λογιζόταν ως βασική επιλογή είτε επί Παντελίδη είτε επί Ενινγκ. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός είχε σκοράρει τελευταία φορά με πλασέ στην κίνηση στις 21 Απριλίου 2019 στη νίκη του Αρη με 2-1 επί του Παναιτωλικού, χωρίς να πανηγυρίσει τότε λόγω του γεγονότος πως αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο στην ομάδα του Αγρινίου.

Την φετινή χρονιά έχει αγωνιστεί σε 21 αγώνες, στους 19 ως αλλαγή. Επαιξε σε τρεις από τους τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες του Αρη, στους δύο με την ΑΕ Λεμεσού ως αλλαγή και στο εντός έδρας με την Μόλντε ως βασικός και βγήκε στο 56ο λεπτό.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια, βασικός όμως ήταν μόνο στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ. Στο Κύπελλο έπαιξε για 13 λεπτά στο 2-1 επί της Ξάνθης, ενώ στα πλέι οφ πριν τον αγώνα με την Ενωση, είχε αγωνιστεί επτά λεπτά στην πρεμιέρα της διαδιασίας με τον ΟΦΗ.

Με το χθεσινό του γκολ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τόνσο, 424 μέρες μετά, έδειξε πως αξίζει μια ευκαιρία από τον προπονητή του, ειδικά από τη στιγμή που ο Αρης δεν έχει πολλές εναλλακτικές επιλογές και πως τα πλέι οφ δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους «κιτρινόμαυρους».

Μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, ο Μαρτίνες δήλωσε: «Προσπαθώ πολύ στην προπόνηση κάθε μέρα για να πάρω την ευκαιρία μου. Όσα λεπτά και αν είναι αυτή. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δούλεψα πολύ σκληρά για αυτή την ευκαιρία και την αξιοποίησα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.