Νέος ΠΑΟΚ από την αρχή!

Metrosport Team08 Ιουνίου 2020

Απογοήτευση, αλλά και οργή προκάλεσε στον κόσμο του ΠΑΟΚ η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι φίλοι του Δικεφάλου ήλπιζαν ότι η καραντίνα θα έδινε σε παίκτες και προπονητή την ευκαιρία να συμμαζέψουν τα κακώς κείμενα όλης της προηγούμενης σεζόν και να θυμίσουν και πάλι το σύνολο που τους γέμιζε με περηφάνια τα προηγούμενα χρόνια.

Δυστυχώς το πλάνο επανεκκίνησης απέτυχε παταγωδώς, με τεράστια ευθύνη του Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός που είχε τον χρόνο να βελτιώσει τις προπονήσεις, να φτιάξει το πλάνο τακτικής, να βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει παίκτες που έχουν αποδείξει ότι έχουν ποιότητα, δεν κατάφερε τίποτα. Ο ΠΑΟΚ έχασε κατά κράτος τις μονομαχίες, δεν είχε ταχύτητα, δεν είχε δύναμη και μπόρεσε απλά να δείξει ότι υπάρχει στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Φυσικά, ο 41χρονος τεχνικός έχει την μεγαλύτερη, αλλά όχι την απόλυτη ευθύνη. Έχουν και οι ποδοσφαιριστές το δικό τους μερίδιο. Δεν έβγαλαν νεύρο, δεν έδειξαν να τσατίζονται που έχαναν, δεν έβγαλαν αντίδραση. Όλα δείχνουν ότι κλείνει ένας κύκλος και το καλοκαίρι πρέπει να ανοίξει ένας νέος.

Μέχρι τότε, όμως, αυτή η ομάδα των νταμπλούχων έχει μία ιερή υποχρέωση. Εχουν εννιά ματς στο Πρωτάθλημα και άλλο ένα στο Κύπελλο που πρέπει να ματώσουν γιατί έχουν δύο σημαντικούς στόχους μπροστά τους. Ο ένας είναι να κρατήσουν την δεύτερη θέση που είχαν από την κανονική διάρκεια και μαζί το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και ο δεύτερος να παλέψουν για να κρατήσουν το Κύπελλο Ελλάδας στην κατοχή τους.

Ετσι θα σεβαστούν τον εαυτό τους, τον κόσμο τους και τον Ιβάν Σαββίδη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.