Νέος ΚΟΚ: Ποιους «καίνε» τα τσουχτερά πρόστιμα

Metrosport Team12 Απριλίου 2024

«Τσουχτερά» αναμένεται να είναι τα πρόστιμα για όσους οδηγούς παραβλέψουν τις διατάξεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο νέος ΚΟΚ, ο οποίος έρχεται με νέες διατάξεις για την καλύτερη προστασία οδηγών και πεζών, φέρνει μαζί του και «καυτά» πρόστιμα, για όσους μοτοσυκλετιστές κινούνται χωρίς κράνος.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, μιλώντας στο «1ο Συνέδριο Sustainable Ride που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo», η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, σημείωσε ότι θα υπάρξουν αυστηρές ποινές και υψηλά χρηματικά πρόστιμα ειδικά για τους καθ’ έξιν παραβάτες.

«Θα υπάρχουν αυστηρές ποινές και υψηλά χρηματικά πρόστιμα ειδικά για τους καθ’ έξιν παραβάτες. Είναι απολύτως αναγκαίο ως λαός να αναπτύξουμε μια κουλτούρα ασφάλειας συνολικά, μια κουλτούρα ασφάλειας που ξεκινά από τα παιδιά μας. Το παιδί πρέπει να φορά κράνος στα ρόλερ, στο πατίνι, στο ποδήλατο, στο σκι και σε όλες τις μορφές κινητικότητας που ενέχουν ταχύτητα», επεσήμανε η ίδια.

Μάλιστα, πέρα από τη χρήση κράνους, η κα Αλεξοπούλου ανέφερε ότι οι μοτοσικλετιστές είναι σημαντικό να κινούνται με μειωμένες ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά τις ποινές, για όσους υποπίπτουν σε επαναλαμβανόμενες επικίνδυνες παραβάσεις, εξετάζεται να αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης αρχικά για μερικούς μήνες, στη συνέχεια για μερικά έτη και τέλος οριστικά.

Παράλληλα, για συγκεκριμένες παραβάσεις δεν θα αφαιρούνται πινακίδες, έτσι ώστε για το λάθος που έκανε ένας οδηγός να μην τιμωρούνται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.