Νέο στραπάτσο! Και όμως αυτός συνεχίζει... απτόητος

Δημήτρης Μπούζας08 Ιουνίου 2021

INFO: Η «κόντρα» του με τον Βασιλακόπουλο κατέληξε σε πανωλεθρία, με την τελευταία απόφαση της δικαιοσύνης να επισφραγίζει την ολοκλήρωση της αυτοαποδόμησης του.

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να ασχολούμαστε τακτικά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Πριν από λίγες ημέρες και αναφερόμενοι στο «μπάχαλο» που προκάλεσε στο μπάσκετ, επιχειρώντας με πρωτοφανείς αυθαιρεσίες να «εκπαραθυρώσει» ταπεινωτικά έναν παράγοντα στον οποίο η καλαθόσφαιρα μας οφείλει πολλά – αν όχι τα πάντα – μας δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσουμε για μια ακόμη φορά την βεβαιότητα μας για τα «κίνητρα» και τα «κριτήρια» με τα οποία τις περισσότερες φορές κινείται ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ξεκινώντας από τον απεγνωσμένο αγώνα που έδωσε για να «τορπιλίσει» τις εκλογές της ΕΠΟ, προκειμένου να ματαιώσει μια υπερβέβαιη ισοπέδωση της παράταξης του Ολυμπιακού κι έχοντας στην πλάτη του το μέγιστο αμάρτημα της επιλογής των μελών μιας επιτροπής που υιοθέτησε και εξέθρεψε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, (το θεσμικό μόρφωμα κι έκτρωμα της πολυιδιοκτησίας), έμπνευσης και κατασκευής του Ολυμπιακού, δεν δυσκολευτήκαμε και ούτε χρειαστήκαμε περισσότερες αποδείξεις για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Τα οποία τα αναδείξαμε, τα αποδείξαμε και συγχρόνως τα χρεώσαμε στον πολυπράγμονα Υφυπουργό. 

Ο τελευταίος βέβαια όπως φαίνεται δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, προφανώς υποστηριζόμενος από ένα πανίσχυρο κυβερνητικό ερυθρόλευκο μπλοκ. Περιφρονεί και την κοινή γνώμη και αυτό το αποδεικνύει μη διστάζοντας να αναλάβει την βαριά ευθύνη που του χρεώσαμε, η οποία δεν είναι άλλη από την συμπόρευση του με το...λιμάνι. 

Αυτή την φορά ήρθε και μπήκε φουριόζος στις διαδικασίες των εκλογών της ΕΟΚ, επιχειρώντας απροκάλυπτα και με την ανόητη βοήθεια κυβερνητικών στελεχών (Υφυπουργών και Υπουργών) να εμποδίσει όπως ακριβώς συνέβη και στην ΕΠΟ μία υπερβέβαιη ήττα του υποψηφίου των ερυθρολεύκων Παναγιώτη Φασούλα. Παρασκηνιακές ενέργειες πανομοιότυπες με αυτές που ζήσαμε προεκλογικά στις αρχαιρεσίες τις Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στις οποίες σημειωτέον έσπασε τα μούτρα του. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και σε ότι αφορά την μπασκετική κοινωνία αλλά και την κοινή γνώμη, οι ενέργειες του και η συμπεριφορά του απέναντι σε έναν παράγοντα του οποίου η τεράστια προσφορά στο άθλημα δεν αμφισβητείται από κανέναν και απαιτεί έναν στοιχειώδη σεβασμό, ήταν θρασύτατη, απροκάλυπτη και καταδικαστέα. Η σύμπτωση βέβαια πίσω από όλες αυτές τις σπασμωδικές και ανεκδιήγητες ενέργειες του, να εξυπηρετείται μια συγκεκριμένη ομάδα, τον εκθέτει ολοφάνερα και ανεπανόρθωτα. 

Η ουδέτερη είδηση αναφέρει: «Στην κόντρα που έχει πάρει έκταση ανάμεσα στον Βασιλακόπουλο και τον Λευτέρη Αυγενάκη ο πρώτος μετράει μία ακόμη νίκη». Η απόφαση του Πρωτοδικείου για την διατήρηση της διοίκησης Βασιλακόπουλου στην ηγεσία της ΕΟΚ ως εκ τούτου, ήταν η χαριστική βολή κι ένα ακόμη στραπάτσο για τον πολυπράγμονα Υφυπουργό. Ο τελευταίος όμως όπως και προαναφέραμε δεν λογαριάζει τίποτα και κανέναν. Ασυγκράτητος, αμετανόητος και επίμονος, ενώ δέχεται το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο, πράγμα που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο τις αυθαιρεσίες και τις λαθεμένες επιλογές του. 

Τελευταία περίπτωση η οποία οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι δεν αφορά τον Ολυμπιακό, είναι η συμπεριφορά του και οι θέσεις του για την περιβόητη αναδιάρθρωση που προβλέπεται από την ολιστική μελέτη. Η οποία αναδιάρθρωση θεωρείται και είναι αναγκαία. Ο Λευτέρης όμως επιχειρεί και σε αυτήν την περίπτωση να μπερδέψει τα πάντα και να κινηθεί προς μια κατεύθυνση που δεν δικαιολογείται. Επιχειρεί με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο να επιβάλλει την «δική του» ερμηνεία και την δια παντός τρόπου επιβολή της. 

Αλήθεια τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από τον εκτροχιασθέντα Υφυπουργό Αθλητισμού; Από τη στιγμή μάλιστα που όπως διαθρυλείται ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν πρόκειται να τον ακουμπήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.