Νέο επίδομα θέρμανσης: Από Ιανουάριο έως Μάρτιο οι πληρωμές

Metrosport Team16 Δεκεμβρίου 2020

Σε τρεις δόσεις θα γίνει η πληρωμή του φετινού επιδόματος θέρμανσης το οποίο θα κυμαίνεται για το τρέχον έτος από τα 80 έως και τα 650 ευρώ και για πρώτη φορά φέτος θα επιδοτεί και το φυσικό αέριο και τα καυσόξυλα σε οικισμούς με λιγότερους από 2.500 κατοίκους.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των τιμολογίων θα ανοίξει την επόμενη Τρίτη. Όσοι δικαιούχοι δεν είχαν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο από πέρσι (λόγω της χαμηλής τιμής που προσφέρονταν τον Απρίλιο και τον Μάιο) και αγόρασαν πετρέλαιο μετά την 15η Οκτωβρίου, θα υποβάλλουν τα τιμολόγια αγοράς και θα πάρουν το σύνολο του επιδόματος που τους αναλογεί μέχρι και μέσα στον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι ισχύει και για φέτος ότι για την πληρωμή ολόκληρου του επιδόματος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τιμολόγια με αξία καυσίμου τουλάχιστον διπλάσια από το επίδομα για να εισπράξουν όλο το ποσό.

Όσοι πάλι έχουν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο και αγοράζουν νέα ποσότητα τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο θα έχουν την ευκαιρία τον Φεβρουάριο όταν θα ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα να υποβάλλουν εκ των υστέρων τα τιμολόγια αγοράς και να εισπράξουν το επίδομα.

Οι χρήστες φυσικού αερίου λόγω της ειδικής φύσης πληρωμών (μηνιαίος λογαριασμός κατανάλωσης) θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν από τώρα όσα τιμολόγια έχουν και να συμπληρώσουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ώστε να πάρουν το σύνολο του επιδόματος που τους αναλογεί.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος το επίδομα θα δοθεί με βάση τα ειδικά χαρακτηριστικά θέρμανσης κάθε περιοχής που βασίζεται σε μελέτη της ΕΜΥ με βάση τις ετήσιες θερμοημέρες, δηλαδή τις ημέρες για τις οποίες το νοικοκυριό χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κάποιο καύσιμο για να θερμάνει το σπίτι του.

Στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί, θα υπάρχουν οι θερμοημέρες για κάθε οικισμό της χώρας αλλά όχι και η επιδότηση της κάθε θερμοημέρας. Συνεπώς ο δικαιούχος θα μαθαίνει το ύψος του επιδόματος θέρμανσης από την πίστωση που θα γίνεται στο τραπεζικό του λογαριασμό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.